ژنو (کمیته بینالمللی صلیب سرخ) – پنج ماه پس از تشدید مخاصمات، که با وقایع هولناک 7 اکتبر در اسرائیل آغاز شد، وضعیت در نوار غزه ساعت به ساعت وخیمتر میشود. هیچ جای امنی نیست که مردم به آنجا بروند. شمار کشتهشدگان غیرنظامی و تداوم اسارت گروگانها، شوکه کننده و غیر قابل قبول است.
خبرنامه – 9 مارس 2024 (19 اسفند 1402)
این جنگ وحشیانه هر گونه احساس مشترک انسانیت را نابود کرده است. در مواجهه با چنین رنج عمیقی، ما سه درخواست فوری داریم:
- توقف مخاصمات به منظور دادن اجازه کمکرسانی معنا دار برای دسترسی به مردمی که به کمک نیاز دارند.
- آزادی بدون قید و شرط گروگانهایی که توسط حماس نگهداری میشوند و توجه به کرامت انسانی، امنیت و نیازهای درمانی آنها. کمیته بینالمللی صلیب سرخ بار دیگر بر درخواست اجازه برای بازدید از گروگانها تأکید میکند.
- رفتار انسانی با بازداشتشدگان فلسطینی و اجازه به آنها برای برقراری ارتباط با خانوادههای خود. کمیته بینالمللی صلیب سرخ باید از بازداشت فلسطینیها توسط اسرائیل مطلع شود و اجازه بازدید از آنها را داشته باشد.
جریان باثبات و قوی کمکرسانی بشردوستانه منطبق با نیازها تنها بخشی از راه حل است. کاهش فاجعه انسانی در غزه با اراده و اقداماتی روشن آغاز میشود که از جان غیرنظامیان و کرامت انسانی آنها محافظت میکند، به این معنی که هر دو طرف باید عملیات نظامی خود را به گونهای هدایت کنند که غیرنظامیان گرفتار در میان درگیری را امان دهند.
تنها راه دستیابی به این هدف آن است که طرفین قویاً به حقوق بینالمللی بشردوستانه پایبند باشند، که به معنای حفظ جان، کرامت و انسانیت همه افرادی است که متأثر از مخاصمات مسلحانه هستند، فارغ از آنکه جانب کدام طرف را دارند. این مرز میان انسانیت و وحشیگری است. اصول تفکیک، تناسب و احتیاط باید در عمل رعایت شوند تا هدف عالی آنها حاصل گردد: حفظ جان و سلامت غیرنظامیان یک قاعده است، نه یک استثناء.
به عنوان یک نیروی اشغالگر، اسرائیل باید نیازهای اولیه مردم را تامین کند یا ارسال امن و بدون ممانعت کمکهای بشردوستانه را تسهیل نماید.
حقوق بینالمللی بشردوستانه راهی برای خروج از مارپیچ رو به سقوط حاضر ارائه میکند. تمامی کشورها (در واقع تمام بشریت) در این امر سهم دارند. احترام به حقوق بینالمللی بشردوستانه نه تنها انسانیت دشمن را حفظ میکند، بلکه انسانیت ما را نیز، چه امروز و چه در آینده حفظ میکند. در این مخاصمه، مانند تمامی مخاصمات دیگر، جامعه بینالملل باید حقوق بینالمللی بشردوستانه را محترم شمرده و اجرای آن را یک اولویت سیاسی قرار دهد.
کمیته بینالمللی صلیب سرخ آماده است که به عنوان یک میانجی بیطرف (یک شخص سوم قابل اعتماد و با تجربه) جوانب بشردوستانه هرگونه توافق سیاسی که توسط طرفین به دست آید را، مشروط به ارائه دسترسی و ضمانتهای امنیتی لازم، تسهیل کند.
اگر وقفهای در مخاصمات ایجاد شود که ارائه کمکهای معنیدار به افراد نیازمند را ممکن سازد، کمیته بینالمللی صلیب سرخ میتواند به طور قابل ملاحظهای کمکهای غذایی، سرپناه و بهداشت را گسترش دهد. کار طولانی مدت کمیته بینالمللی صلیب سرخ در بخشهای بهداشت، برق و آبِ غزه ما را قادر می سازد تا به سرعت از این خدمات حیاتی پشتیبانی کنیم.
Comments