ژنو –  کمیته بین‌المللی صلیب سرخ (ICRC) که از سال 1346 در منطقه حضور دارد، کرانه باختری از جمله بیت‌المقدس شرقی و همچنین نوار غزه را که سرزمین فلسطین اشغالی را تشکیل می‌دهد، تحت کنترل اسرائیل می‌داند. این اشغال تحت معاهده و قواعد عرفی حقوق بین‌المللی بشردوستانه (IHL)، شامل قواعد اشغالگری‌، و قانون حقوق بین‌المللی بشر (IHRL) قرار می‌گیرد.

 موضع حقوقی دیرینه کمیته بین‌المللی صلیب سرخ این است که ایجاد و گسترش شهرک‌های غیرنظامی توسط اسرائیل در کرانه باختری اشغالی با تعهد اسرائیل بر اساس بند 6 ماده 49 کنوانسیون چهارم ژنو مصوب سال 1949 ناسازگار است.

 بر اساس این قانون انتقال بخشی از جمعیت غیرنظامی به قلمرویی که توسط قدرت اشغالگر تعیین می‌شود ممنوع است.

این شهرک‌سازی‌ها منجر به نقض بیشتر حقوق بین‌المللی بشردوستانه و پیامدهای آن برای جمعیت اشغال شده از جمله سلب مالکیت آنها می‌شود. آسیب و تخریب اموال خصوصی؛ سوء استفاده از اموال عمومی؛ آوارگی فلسطینیان؛ و همچنین خشونت شهرک‌نشینان اسرائیلی علیه فلسطینی‌ها و اموال آنها از جمله این نقض‌هاست.

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ باور دارد که شهرک‌سازی اسرائیل دلایل وجودی قوانین اشغالگری را از بین می‌برد.

 این امر با ایجاد شرایطی بر روی زمین که خطر دائمی بودن و ایجاد پیامدهای انسانی گسترده برای فلسطینی‌های تحت اشغال را به همراه دارد، وضعیت موجود را به طور اساسی تحت تاثیر قرار می‌دهد.

 شهرک‌سازی همچنین نشان می‌دهد که چگونه دولت اسرائیل از اختیارات گسترده‌ای که توسط قانون اشغالگری به آن اعطا شده است با هدف استفاده از منابع – یا سایر دارایی‌های سرزمینی که اشغال کرده است – به نفع قلمرو یا جمعیت خود استفاده کرده است.

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ  از تأثیرات بشردوستانه الحاق یک‌جانبه مناطق مانند الحاق بیت‌المقدس شرقی – یا الحاق عملی و بدون اعلام بخش‌هایی از کرانه باختری علیه افراد تحت محافظت حقوق بین‌المللی بشردوستانه عمیقا نگران است.

 همچون گذشته این سازمان از  اقداماتی که بر اساس قوانین موضوعه اشغالگری  یک وضعیت غیرقانونی دائمی ایجاد می‌کند اعلام نگرانی می‌کند.

الحاقات یک جانبه با متن و روح قانون اشغالگری و همچنین با اصول زیربنایی آن ناسازگار است و هیچ تأثیری بر وضعیت حقوقی سرزمین‌های اشغالی تحت قوانین بین‌المللی ندارند. این اقدامات هیچ ارتباطی با اعمال قانون اشغالگری در این سرزمین‌ها ندارند.

بر اساس حقوق بین‌المللی بشردوستانه این موضوع روشن است که افراد تحت حمایت فراتر از الحاق یا عدم الحاق سرزمین‌ها همچنان تحت حمایت این قوانین هستند.

 کمیته بین‌المللی صلیب سرخ بارها حملات عمدی علیه غیرنظامیان اسرائیلی را محکوم کرده و تاکید کرده است که چنین اقداماتی نقض آشکار حقوق بین‌المللی بشردوستانه است.

این سازمان حق اسرائیل را برای اتخاذ تدابیری برای تضمین امنیت مردمش به رسمیت می‌شناسد. با این حال، این اقدامات باید به قوانین موضوعه حقوق بین‌المللی بشردوستانه و حقوق بین‌المللی بشر احترام بگذارد.

 کمیته بین‌المللی صلیب سرخ تاکید می‌کند که افزایش انطباق با حقوق بین‌المللی بشردوستانه و حقوق بین‌المللی بشر در سرزمین‌های اشغالی فلسطینی، عاملی حیاتی برای کمک به کاهش رنج همه کسانی است که تحت تاثیر این شرایط هستند.

 کمیته بین‌المللی صلیب سرخ همچنان در کنار کسانی که تحت تأثیر درگیری‌های مسلحانه قرار گرفته‌اند حضور خواهد داشت و به کار میدانی خود برای کمک به کاهش رنج آنها ادامه خواهد داد.

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از همه دولت‌ها می‌خواهد که مطابق با تعهدات خود بر اساس ماده 1 مشترک در کنوانسیون‌های ژنو مصوب سال 1949، احترام به حقوق بین‌المللی بشردوستانه را در هر شرایطی تضمین کنند.