ژنو (کمیته بینالمللی صلیب سرخ) – کمیته بینالمللی صلیب سرخ در دوران دوقطبیهای فزاینده و تشدید مخاصمات مسلحانه در سراسر جهان راهبرد سازمانی خود برای چهار سال آینده را منتشر کرد.
خبرنامه، 19 دسامبر 2023 (28 آذر 1402)
هدف این راهبرد پاسخگویی به چالشهایی است که چشمانداز جهانی با تحولات دائمی ایجاد کرده و تأکید آن بر هدف اصلی سازمان مبنی بر حمایت از و کمک به افرادی است که از مخاصمات مسلحانه و خشونت آسیب میبینند.
کمیته بینالمللی صلیب سرخ در سالهای پیش رو تقویت فعالیتهای حمایتی خود و گفتوگو با دولتها و گروههای مسلح غیردولتی را تا حصول اطمینان از انجام تعهدات ایشان ذیل حقوق بینالمللی بشردوستانه در اولویت قرار میدهد.
خانم ماریانا اسپولیاریک، رئیس کمیته بینالمللی صلیب سرخ، در این باره میگوید: «کمیته بینالمللی صلیب سرخ بیش از 160 سال پیش از در میدان نبرد به دنیا آمد، چون نپذیرفت در برابر رنج بیتفاوت باشد. این تعهد عمیق به بشریت همچنان نقشی محوری در هویت ما دارد».
راهبرد سازمانی 2027-2024 کمیته بینالمللی صلیب سرخ به زبان انگلیسی را از اینجا دانلود کنید.
«ما در خط مقدم کنشگری بشردوستانه، میدانیم حقوق بینالمللی بشردوستانه چه نقش مهمی در نجات جان انسانها و محدودسازی سبعیت مخاصمه مسلحانه دارد. کمیته بینالمللی صلیب سرخ با این راهبرد عزم خود را برای دفاع از مردم در طول دوران جنگ اعلام میکند تا اطمینان حاصل کند که حقوق و حمایتها ذیل حقوق بینالمللی بشردوستانه برای غیرنظامیان و نظامیان رعایت میشود. باید از بهای ویرانکننده جنگ کاسته شود».
یکی از اهداف این راهبرد تبدیل حقوق بینالمللی بشردوستانه به یک اولویت سیاسی جهانی، و تقویت جهانشمولی و ماندگاری اهمیت آن است.
این راهبرد جدید تأکیدی است بر بیطرفی کمیته بینالمللی صلیب سرخ بهعنوان «اصل زمینهساز اقدام»؛ سازمان با عدم جانبداری در مخاصمات مسلحانه است که میتواند به افراد متأثر از مخاصمه در نواحی مورد مناقشهای کمک کند که در غیر اینصورت نمیتواند به آنها دسترسی یابد. به همین ترتیب، این راهبرد تازه بر نقش یگانه کمیته بینالمللی صلیب سرخ در جایگاه میانجی بیطرف تأکید دارد که امسال به سازمان اجازه داد آزادی گروگانها و بازداشتشدگان در یمن، سودان، اسرائیل و اراضی اشغالی را تسهیل کند.
خانم اسپولیاریک، رئیس کمیته بینالمللی صلیب سرخ، میگوید: «حقوق بینالمللی بشردوستانه و اصول بشردوستانه و صلح ارتباطی ذاتی دارند و ما در مقام میانجی بیطرف بهدنبال ترویج اقدامات بشردوستانهای خواهیم بود که بتوانند به پیشگیری از مخاصمه و حلوفصل آن کمک کنند. این بخشی از رویکرد عملیاتی یگانه ماست که حمایت را با خدمات ضروری در عین ترویج رعایت قواعد جنگ کنار هم قرار میدهد».
این راهبرد، در راستای فعالیت کمیته بینالمللی صلیب سرخ در حدود 100 موقعیت مخاصمه در سراسر جهان، تلاش دارد ظرفیت واکنش اضطراری سازمان و توانایی آن برای تعدیل ظرفیتها، مشارکتها و راهبردهای خروج در مواقع طولانیشدن مخاصمات را افزایش دهند.
راهبرد تازه همچنین بر نیاز به درک و واکنش به تأثیر فناوریها نوین در جنگ و قابلیت اجرای حقوق بینالمللی بشردوستانه در حوزههایی نظیر تسلیحات خودکار، جنگ سایبری و استفاده از هوش مصنوعی تأکید میورزد.
کمیته بینالمللی صلیب سرخ این راهبرد را شاهد هویت خود در چارچوب نهضت بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر میداند. این سازمان به همکاری با همه جمعیتهای ملی و فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر برای تقویت نهضت در جایگاه یک شبکه جهانی بشردوستانه معتبر و اثرگذار در عین احترام متقابل به مأموریتها، نقشها و مسئولیتهای مربوط به هرکدام متعهد است.
علاوه بر این، کمیته بینالمللی صلیب سرخ با پذیرش نگاه در حال تحول به اقدامات بشردوستانه بینالمللی به شرکت فعالانه در رهبری فکری بومیسازی و استعمارزدایی از کمکها متعهد است. کمیته بینالمللی صلیب سرخ میخواهد با یادگیری از و نقشآفرینی در این ارزیابی مجدد که برای روشهای مرسوم لازم است رویکردی فراگیرتر و عادلانهتر به کمکرسانی بشردوستانه ایجاد کند.
مدیریت ریسک بهتر و ثبات مالی نیز با تمرکز دوباره بر تنوعبخشی منابع بودجهای سازمان و تسریع تحول دیجیتال سازمان در اولویت قرار گرفتهاند.
در آخر، این راهبرد تازه بر ارزش صلاحیت، تنوع و شمول درون سازمان تأکید ورزیده و هدفش ایجاد نیروی کاری است که افرادی از همه پیشینهها در آن احساس احترام و حمایت کرده و تعلقی عمیق به سازمان داشته باشند.
Comments