خبرنامه 04 آوریل 2024 (16 فروردین 1403)

ژنو (ICRC) – به مناسبت روز جهانی آگاهی از مین و کمک به مبارزه با مین در 4 آوریل(16 فروردین)، اریک تولفسن، رئیس واحد آلودگی تسلیحاتی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ (ICRC) گفت:

جهان غرق در مخاصمات شدیدی است، جنگ‌هایی که تعداد بی‌شماری از مهمات منفجر نشده را به جا می‌گذارد. این سلاح‌های قدیمی خطر مرگباری را برای جوامعی که سعی در داشتن یک زندگی امن و عادی دارند، ایجاد می‌کند.

تنها در این هفته 9 کودک خردسال در افغانستان پس از برداشتن یک شی ناآشنا و ایجاد یک انفجار ناگوار و مرگبار جان خود را از دست دادند.

رسانه‌ها به درستی بر خطرات موجود در نبردهای جاری – در کلمبیا، غزه، سودان و اوکراین تمرکز می‌کنند. اما چیزی که ما اغلب فراموش می‌کنیم اتفاقات پس از جنگ است: پیامدهای مرگبار پس از جنگ که مدت‌ها پس از پایان آن ادامه می‌یابد.

منابع مالی و تجهیزات بیشتری برای حذف مهمات منفجر نشده و آموزش جوامع در نحوه محافظت از خود مورد نیاز است. کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در کنار شرکای خود – از جمله جمعیت‌های ملی صلیب سرخ و هلال احمر – در مناطق در حال جنگ و مناطق جنگی سابق در سرتاسر جهان کار می‌کند تا به آگاهی مردم از این خطرات کمک کند، همه با هدف جلوگیری از کشته شدن بی‌دلیل کودکان بیشتر – مانند کسانی که در افغانستان جان خود را از دست دادند-.

 

درباره کمیته بین‌المللی صلیب سرخ

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ (ICRC) یک سازمان بی‌طرف، بی‌­غرض و مستقل است که رسالت منحصراً بشردوستانه آن از کنوانسیون‌­های 1949 ژنو سرچشمه می‌گیرد. این سازمان به افرادی که در سراسر جهان متأثر از مخاصمات مسلحانه و دیگر خشونت­‌ها قرار گرفته‌اند، کمک می‌کند و هر کاری که در توان دارد، اغلب به همراه شرکای صلیب سرخ و هلال احمر خود، برای حفاظت از جان و کرامت آنها و تسکین درد و رنج­شان انجام می‌­دهد.