10 آگوست 2022 (19 مرداد 1401)

فابریزیو کاربنی، مدیر منطقه خاورمیانه کمیته بین‌المللی صلیب سرخ

اسرائیل و سرزمین‌های اشغالی

ژنو (کمیته بین‌المللی صلیب سرخ) – با هر دور جدید از خشونت در نوار غزه و اسرائیل بحران امید از سر گرفته می‌شود، زیرا جنگ دوباره زنده می‌شود و آسیب‌های جدیدی را در هر دو طرف ایجاد می‌کند. تنها گام‌های سیاسی می‌توانند چرخه‌های به ظاهر لاینحل و بحران‌های انسانی همراه با آن‌ها را حل کنند. این مراحل باید تشدید شوند.

تأثیر بر سلامت روانی و رفاه روانی-اجتماعی افرادی که در درگیری اخیر زندگی می‌کنند، یکی از مهم‌ترین پیامدهای هر دور جدید این مخاصمه مسلحانه طولانی است. در مناطق درگیری، از هر پنج نفر یک نفر پس از پایان مخاصمه، مشکلات سلامت روانی را تجربه می‌کند. در 14 ماه گذشته و پس از پایان تشدید تنش 10 روزه در ماه مه 2021، مردم در دو طرف حصار غزه با احساسی مبهم و نامطمئن باقی مانده بودند. درست مانند این است که همه در یک اتاق انتظار بزرگ در بین تشدید درگیری‌ها، قبل از وقوع تراژدی اجتناب‌ناپذیر بعدی نشسته باشند. سال گذشته همین موقع در غزه بودم. من در کنار تلی از آوار ایستادم که جمال و خانواده‌اش قبل از تشدید تنش در ماه مه 2021 آن را خانه خود می‌دانستند. آنها بی‌‍خانمان و هراسان، با آینده‌ای مبهم روبرو شدند و نام خود را به زندگی‌های بی‌شماری اضافه کردند که در اثر عواقب طولانی‌ترین اشغال نظامی در تاریخ مدرن از بین رفت.

در طول سال‌ها، خستگی و ناامیدی به‌ویژه در میان نسل جوان به وجود آمده است. احساس عمیق ناامیدی و ناتوانی آن‌ها برای دیدن آینده‌ای بهتر، مرا بسیار نگران می‌کند، زیرا همه ما برای ترسیم مسیر بهتر روی آنها حساب می‌کنیم. با تغییر توجه بین‌المللی به اوکراین، میراث ماندگار COVID-19، فشارهای تغییرات آب و هوایی، و اثرات موج دار تورم بالا بر هزینه‌های روزانه زندگی در جوامع، ما مجموعاً برای کاهش بار آنها کار چندانی انجام نمی‌دهیم.

حقوق بین‌الملل بشردوستانه (IHL) برای پیامدهای حقوقی و بشردوستانه درگیری‌ها محافظ‌هایی را فراهم می‌کند. اگر همه طرف‌ها در چارچوب حقوق بین‌الملل بشردوستانه کار کنند، همه سود می‌برند. هدف این است که اطمینان حاصل شود که رنج غیرنظامیان در طول تشدید تنش به حداقل می‌رسد. ما به تعامل با همه طرف‌ها در مورد این موضوع مهم ادامه می‌دهیم. کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از آتش‌بس استقبال می‌کند، اما حتی اگر این آتش‌بس پابرجا بماند – و من بسیار امیدوارم که ادامه پیدا کند – نیاز مردم به کمک و حمایت باقی می‌ماند. از هر ده نفر در غزه، هشت نفر به نوعی از کمک‌های بشردوستانه متکی بودند. این کمک‌ها و حمایت‌ها مهم هستند و می‌توانند در کوتاه مدت به جلوگیری از فروپاشی کامل کمک کنند. با این وجود، تنها راه‌حل‌های سیاسی می‌تواند باعث بهبود پایدار شود.

من می‌خواهم از داوطلبان جمعیت هلال احمر فلسطین و ماگن دیوید ادوم تشکر کنم که در خط مقدم پاسخگویی به نیازهای فوری بشردوستانه بودند حتی زمانی که خود تحت تأثیر مخاصمات قرار گرفته بودند. اولویت ما در کنار شرکای جمعیت های ملی، ادامه ارزیابی فوری‌ترین نیازهای بشردوستانه، حمایت از ارائه‌دهندگان خدمات ضروری و کمک به افراد آسیب‌دیده برای آغاز روند دشوار و بعضا غیرممکن بازسازی زندگی‌شان است.