افرادی که در مناطق جنگی زندگی میکنند در معرض این خطر قرار دارند که آخرین افرادی در جهان باشند که به واکسنهای کووید 19 دسترسی یابند. از 25 کشوری که کمترین میزان واکسیناسیون در جهان امروز را دارند، بیش از نیمی از آنها درگیر مخاصمه مسلحانه و خشونت هستند.
خبرنامه کمیته بینالمللی صلیب سرخ
18 مه 2022 (28 اردیبهشت 1401)
ژنو (کمیته بینالمللی صلیب سرخ) – پیش از مجمع جهانی بهداشت، کمیته بینالمللی صلیب سرخ در خصوص میلیونها نفری که همچنان در معرض خطر ابتلا به کووید 19هستند اطلاعرسانی میکند: کسانی که در شرایط مخاصمه و خشونت مسلحانه زندگی میکنند و هنوز حتی یک دوز واکسن دریافت نکردهاند.
سوفی سوتریچ، رئیس تیم مدیریت کووید 19 کمیته بینالمللی صلیب سرخ گفت: «بعد از دو سال، خستگی ما از همهگیری نمیتواند این واقعیت را پنهان کند که این همهگیری هنوز تمام نشده و سویههای جدید و بالقوه مرگبار این ویروس همچنان تهدیدی واقعی برای بازگشت به حالت عادی و مهمتر از همه، برای جان انسانها هستند. سویه اُمیکرون نشان میدهد هنگامی که دستههای بزرگی از مردم واکسینه نشده باشند ممکن است منجر به تکثیر ویروسی و ظهور احتمالی سویههایی شود که واکسنها آنها را پوشش نمیدهند. کنترل این ویروس (و ویروسهای بعدی) تنها زمانی ممکن خواهد بود که ما در سیستمهای مراقبت بهداشتی سرمایهگذاری کنیم و مطمئن شویم که تلاشهای واکسیناسیون همگانی، از جمله کسانی که در مناطق دور از دسترس و در مخاصمه هستند، را شامل شود.»
سازمان بهداشت جهانی تخمین میزند که همهگیری کووید 19 منجر به مرگ نزدیک به 15 میلیون نفر در سراسر جهان شده است؛ آمار تلخی که هم بر ضرورت در دسترس قرار داشتن واکسن برای همگان، و هم بر لزوم سرمایهگذاری در سیستمهای مراقبتهای بهداشتی تاکید دارد.
مخاصمات مسلحانه خسارات سنگینی بر سیستمهای مراقبتهای بهداشتی وارد میکند و این زیرساختها را آسیب دیده یا بدون توجه رها میسازد و زنجیرههای تامین را دشوار میکند.
از این رو، کمیته بینالمللی صلیب سرخ، با کمک به دسترسی به خطوط مقدم از طریق فعالیتهای بشردوستانه بیطرفانه خود، و با کمک به تدارکات حمل و نقل و زنجیرههای سرد، واکسیناسیون را در مناطق دور از دسترس تسهیل میکند. کشورهای درگیر مخاصمات، اغلب چالشهای ذاتی مانند نبود زنجیره سرد و ظرفیتهای ذخیرهسازی، نبود برق، ظرفیتهای بهداشتی ضعیف ناشی از ناکارآمدی خدمات بهداشتی، کمبود پرسنل بهداشتی، و زیرساختهای ناایمن از جمله شبکههای جادهای صعبالعبور و توسعه نیافته، برای انجام واکسیناسیون دارند.
بسیار اتفاق میافتد که در مناطق مخاصمه، کارکنان مراقبتهای بهداشتی مورد حمله قرار می گیرند یا مجبور به فرار میشوند. هنگامی که پزشکان و پرستاران، و درمانگاهها و بیمارستانهایی که در آنها کار میکنند، مورد حمایت طرفهای مخاصمه قرار ندارد، کل جوامع آنها آسیب میبینند. و این اغلب بدان معنی است که مردم جایی برای دریافت مراقبت درمانی ندارند، چه رسد به دریافت واکسنهای کووید 19.
کمیته بینالمللی صلیب سرخ با فوریت در تلاش است که بعضی از آسیبپذیرترین افراد را واکسینه کند، و با شرکای خود در نهضت بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر در سراسر جهان برای حمایت از واکسیناسیون کووید 19 در مخاصمات مسلحانه همکاری میکند.
—
مثالهای عملیاتی:
کلمبیا:
کمیته بینالمللی صلیب سرخ در فرصتهای مختلف مذاکره کرده است تا تیمهای واکسیناسیون بتوانند به جوامع تحت تأثیر گروههای مسلح غیردولتی برای واکسیناسیون کووید-19 دسترسی داشته باشند.
میانمار:
کمیته بینالمللی صلیب سرخ در میانمار از کارزارهای واکسیناسیون کووید 19 در مراکز بهداشتی نزدیک مناطق مرزی حمایت کرده است.
موزامبیک:
کمیته بینالمللی صلیب سرخ حمل و نقل واکسنها و تیمهای واکسیناسیون وزارت بهداشت در نواحی متاثر از مخاصمه در منطقه مرکزی و در استان شمالی کابو دلگادو را تسهیل میکند.
—
کارزاری برای افزایش آگاهی در مورد واکسیناسیون در مناطق مخاصمه
امروز، کمیته بینالمللی صلیب سرخ کارزاری را، شامل یک فیلم کوتاه تأثیرگذار، برای افزایش آگاهی در مورد این موضوع مهم برپا میکند.
https://www.icrc.org/en/covid-vaccine-last-mile
این کارزار در صدد است وضعیت اسفبار دهها میلیون نفر در مناطق دور از دسترس را که ممکن است به دلیل کمبود ظرفیت و/یا اراده سیاسی در برنامههای ملی واکسیناسیون در نظر گرفته نشده باشند نشان دهد. این افراد شامل آوارگان، بازداشتشدگان یا افرادی که در کنترل گروههای مسلح غیردولتی قراردارند میشود. ما امروزه تخمین می زنیم که بیش از 50 میلیون نفر در مناطق تحت کنترل گروههای مسلح غیردولتی زندگی میکنند که اکثریت عمده آنها به واکسنهای کووید 19 دسترسی ندارند.
تزریق واکسن
کمیته بینالمللی صلیب سرخ قاطعانه باور دارد که دسترسی به واکسنهای کووید 19 باید بدون قید و شرط باشد (هیچ جنبه سیاسی، مالی، حقوقی یا لجستیکی نباید تلاشها برای دسترسی به مردمی که در مخاصمه و محیطهای ناپایدار هستند را محدود کند).
در دسترس داشتن دوز واکسن تنها بخشی از راه حل این بحران است. ما باید اطمینان حاصل کنیم که واکسن به درستی از باند فرودگاه برای تزریق به آسیبپذیرترین افراد انتقال مییابد. به طور خاص، کمیته بینالمللی صلیب سرخ از دولتها، گروههای مسلح غیردولتی، تولیدکنندگان واکسن و اهداکنندگان میخواهد که:
- به تولید و ارسال واکسنهای بیشتر برای کشورهای متأثر از مخاصمه کمک کنند.
- سرمایه گذاری بیشتری در ساز و کارهای ارسال بومی و ظرفیتهای تضمین خروج واکسنها از باند فرودگاههای پایتخت و در دسترس قرار گرفتن برای افرادی که در خطوط مقدم و مناطق دورافتاده زندگی می کنند انجام دهید.
- واکسیناسیون کووید 19 را در یک راهبرد بهداشتی فراگیرتر ادغام کنند که سیستمهای مراقبتهای بهداشتی را که بواسطه مخاصمه و ضعف سرمایهگذاری تضعیف شدهاند تقویت و حمایت کند؛ و
- اصل بنیادی «پیشگیری از بیماری» تحت حقوق بینالمللی بشردوستانه را به عنوان یک هدف پزشکی، شامل انجام واکسن، برای اطمینان از دسترسی به تمامی کسانی که در مناطق مخاصمه زندگی میکنند به رسمیت بشناسند.
Comments