بیجینگ، 9 ژوئیه 2021 – بانک جهانی، کمیته بینالمللی صلیب سرخ (ICRC) و صندوق کودکان ملل متحد (UNICEF) اخیراً گزارشی را با عنوان «نیروهای مشترک برای مبارزه با بحرانهای طولانی مدت: حمایت بشردوستانه و توسعهگرایانه برای تأمین-کنندگان آب و بهداشت در خاورمیانه و شمال آفریقا» را منتشر کردند.
در جهان، حدود 2 میلیارد نفر به آب آشامیدنی ایمن دسترسی ندارند، و نزدیک به نیمی از جمعیت جهان (3.6 میلیارد نفر) بهداشت ایمن ندارند. افراد آسیبپذیر (بویژه کودکان و زنان) که در موقعیتهای شکننده و متأثر از مخاصمه زندگی میکنند به طور نامتناسبی از این موضوع متأثر هستند. آب و بهداشت از اولویت-های کار بشردوستانه و توسعهای است اما شواهد مبنی بر آن است که نبود همکاری میان آژانسهای بشردوستانه و توسعهای در مناطق آسیبدیده از جنگ و خشونت، افزایش هزینهها، کاهش اثربخشی را ناشی شده و در نهایت مانع از رسیدن کمکها به آسیبپذیرترین و به حاشیه رانده شدهترین افراد میشود.
در یک بحران طولانی مدت، باید هماهنگی و همجهت سازی مداخلات کنشگران بشردوستانه و توسعهای به منظور حمایت از ایجاد تابآوری تأمینکنندگان خدمات آب و بهداشت به صورت استاندارد یک الزام باشد،
این را دومینیک دو وال، اقتصاددان ارشد بانک جهانی و سرپرست مؤلفان این گزارش گفت.
بحرانهای طولانی مدت در مناطق شهری منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا چالشهای جدی برای تأمین-کنندگان خدمات آب و بهداشت هستند. گزارشی که شرکای متعدد در تاریخ 5 مارس 2021 منتشر کردند پنج معضل مخرب را که توسط تأمینکنندگان خدمات آب و بهداشت محلی فعال در عراق، اردن، لبنان، لیبی، فلسطین، سوریه و یمن مشخص شده است بررسی میکند. این معضلات عبارتند از حاکمیت ضعیف آبی، افزایش هزینههای انرژی، رقابت سخت از جانب دیگر تأمینکنندگان خصوصی آب، ضعف مراکز تصفیه فاضلاب، و کاهش گردش نقدینگی. این گزارش همچنین بیان میکند که چگونه کنشگران بشردوستانه و توسعهای میتوانند به شکل گروهی توانمندیشان را برای پیشبینی و پاسخ به بحرانهای طولانیمدت بهبود بخشند. گزارش از طریق این لینک در دسترس است.
پییر کراهنبول، فرستاده ویژه رئیس کمیته بینالمللی صلیب سرخ به چین و رئیس نمایندگی منطقهای کمیته بینالمللی صلیب سرخ برای منطقه آسیای شرقی گفت: «در بیشتر بحرانهای طولانی مدت در خاورمیانه و شمال آفریقا، کمیته بینالمللی صلیب سرخ شاهد آثار بشردوستانه جدی ناشی از خرابی سیستمهای آب و بهداشت بوده است. اغلب این سیستمها کهنه، تحت فشار هستند و هرگز برای تحمل دوران مخاصمه و ناپایداری طراحی نشدهاند. باوجود آنکه تعمیرات کوتاهمدت و سریع برای شرایط حاد اضطراری ممکن است ضروری بنماید، لازم است برای داشتن زیرساختها و خدمات با دوامتر، متناسب با نیاز ومقاومتر سرمایه-گذاریهای بلند مدت انجام شود. این یک رویکرد مقرونبهصرفهتر و پایدارتر برای پاسخ به نیازهای جمعیت غیرنظامی متأثر خواهد بود.»
کمیته بینالمللی صلیب سرخ بر این باور است که ایجاد یک مشارکت قوی میان کنشگران بشردوستانه و توسعهای و با تأمینکنندگان محلی خدمات ضروری مینماید تا تابآوری خدمات ضروری را پیش و در حین بحرانهای طولانی مدت را تقویت نماید.
مراسم رونمایی بستری را برای متخصصان توسعهای و بشردوستانه ایجاد کرد تا نظرات خود را درباره چالشها و فرصتها در تأمین خدمات آب و بهداشت در جریان بحرانهای طولانی مدت تبادل کنند. مؤلفان گزارش صحبتهایی در خصوص نکات مهم این گزارش ارائه کردند که در پنل پیرو آن بحثها ادامه یافت. حضار تجارب میدانی خود و مثالها و روشهای همکاری تکمیلی بشردوستانه و توسعهای، و همینطور ساز و کارها، ابزار و رویکردهای ایجاد تابآوری در کنار تقویت واکنش اضطراری برای رسیدگی به نیازهای ضروری را به اشتراک گذاشتند. همکاری قویتر میان کنشگران بشردوستانه و توسعهای، به عنوان نکته کلیدی برای بهبود آمادگی پیش، و همچنین پاسخها در حین بحران، مورد تأکید قرار گرفت.
تنها راه تقویت تابآوری بخش خدمات آب و بهداشت برای کنشگران توسعهای و بشردوستانه در گرو همکاری و کار مشترک پیش، در حین و پس از بحرانها است. و گزارش نیروهای مشترک برای مبارزه با بحرانهای طولانیمدت و این رویداد نشانه واضحی است که این کار غیرممکن نیست.
این را عمر الحطاب، مشاور ارشد خدمات آب و بهداشت از یونیسف، و یکی از مؤلفان این گزارش گفت.
نمایندگان از دولت چین، سازمانهای بینالمللی، سفارتخانهها، مؤسسات پژوهشی، و دیگر سازمانها در چین از جمله حاضرین در این مراسم رونمایی بودند که به صورت حضوری یا از راه دور در این رویداد حضور یافتند.
Comments