توافقی میان کمیته بین‌­المللی صلیب سرخ و مرکز مطالعات هنری، علوم اجتماعی و انسانی در دانشگاه کمبریج، یک برنامه پژوهشی جدید را ارائه می‌­کند که سیاست‌گذاری­، اخلاق و مقررات امنیت دیجیتال و سایبری را بررسی می‌کند.

 

خبرنامه، 31 ژانویه 2023 (11 بهمن 1401)

 

کمیته بین‌­المللی صلیب سرخ، و مرکز مطالعات هنری، علوم اجتماعی و انسانی (CRASSH) دانشگاه کمبریج توافق کردند که در خصوص پژوهش، تبادل دانش و تجارب در زمینه مقررات، سیاست­‌گذاری، و اخلاق امنیت دیجیتال و سایبری همکاری کنند.

آنها، به‌اتفاق، یک برنامه اقدام بشردوستانه را در CRASSH در دانشگاه کمبریج، با حمایت نمایندگی کمیته بین­‌المللی صلیب سرخ برای فضای سایبری در لوکزامبورگ، و فرستاده ویژه کمیته بین­‌المللی صلیب سرخ برای آینده­‌نگری و دیپلماسی فناوری، و دفتر حفاظت از داده‌­های کمیته بین‌­المللی صلیب سرخ ،ایجاد خواهند کرد.

برنامه اقدام بشردوستانه منزلگاهی برای تحقیقات جدید خواهد بود که

  • نحوه تأثیر تحول دیجیتال و فناوری‌های جدید بر اقدامات بشردوستانه در آینده و همچنین جوامع متأثر از شرایط اضطراری بشردوستانه را بررسی خواهد کرد.
  • تأثیر فناوری‌های جدید و تحول دیجیتال بر ظرفیت سازمان‌های بشردوستانه برای ادامه خدمت بی‌طرف، بی­‌غرض، مستقل و منحصراً بشردوستانه به جوامع آسیب‌دیده را بررسی خواهد کرد.

ماسیمو مارلی، رئیس نمایندگی کمیته بین‌­المللی صلیب سرخ برای امنیت سایبری در لوکزامبورگ، در مورد راه‌اندازی این برنامه گفت: «این همکاری یک عامل اساسی برای هدایت و تجهیز بخش بشردوستانه به ابزارهای لازم برای عبور از چالش­‌های جدید مرتبط با دیجیتالی شدن است تا اعتماد را حفظ نموده، و در حالی که از فرصت‌های تحول دیجیتال استفاده می­‌کند، خدمت به جوامع متأثر را ادامه می‌­دهد.»

این برنامه توسط پروفسور جینا نِف، مدیر اجرایی برنامه اقدام بشردوستانه در CRASSH در کمبریج هدایت خواهد شد. پروفسور نف گفت:

«ما خوشحالیم که این برنامه آغاز شده است. همراه ساختن تجربه عملیاتی بشردوستانه و تخصص حقوقی در اقدام بشردوستانه از طرف کمیته بین‌­المللی صلیب سرخ به همراه تخصص دانشگاهی ما در فناوری دیجیتال، فرصتی استثنایی را برای کاوش اینکه چگونه فناوری می­‌تواند به بهترین شکل به منافع عمومی خدمت کند، فراهم می‌­سازد.»

 

این برنامه، یک تیم پژوهشی جدید را در کمبریج گرد هم می‌­آورد که هم­‌اکنون استخدام برای یک محقق جهت بررسی موضوع بی‌­طرفی دیجیتال در دست انجام است.

روش­‌های بیشتری نیز برای همکاری پیش‌بینی شده است، مانند توسعه برنامه‌های آموزشی اجرایی سفارشی‌­شده با هدف افزایش فرصت‌های آموزش حرفه‌ای برای نمایندگان کمیته بین‌­المللی صلیب سرخ، و همین‌طور دیگر کنشگران بشردوستانه، به‌ویژه در حوزه‌های امنیت سایبری و فناوری، سیاست­‌گذاری، اخلاق، و مقررات.

درباره مرکز مطالعات هنری، علوم اجتماعی و انسانی (CRASSH)

این مرکز در سال 2001 با هدف ایجاد گفتگوی میان رشته‌ای بین هنرها و علوم انسانی و اجتماعی و ایجاد ارتباط با موضوعات علمی تأسیس گردید. از آن زمان، CRASSH به یکی از بزرگترین مؤسسات علوم انسانی در جهان تبدیل شده است که شهرت جهانی برای ممتازی دارد.

درباره کمیته بین­‌المللی صلیب سرخ (ICRC)

کمیته بین‌­المللی صلیب سرخ (ICRC) سازمانی بی­‌طرف، بی‌­غرض و مستقل است که مأموریت صرفاً بشردوستانه آن حمایت از جان و کرامت قربانیان مخاصمه مسلحانه و دیگر شرایط خشونت‌­آمیز و کمک‌­رسانی به آنهاست. این کمیته، همچنین، در صدد است تا با ترویج و تحکیم حقوق بشردوستانه و اصول بشردوستانه جهان‌شمول از درد و رنج پیشگیری کند. کمیته بین‌­المللی صلیب سرخ که در سال 1863 تأسیس شد در مبدأ کنوانسیون­‌های ژنو و نهضت بین‌­المللی صلیب سرخ و هلال احمر قرار دارد. این کمیته فعالیت‌­های بین‌­المللی انجام شده توسط نهضت در خصوص مخاصمات مسلحانه و دیگر شرایط خشونت‌­آمیز را هدایت و هماهنگ می­‌کند.