ژنو (کمیتۀ بینالمللی صلیب سرخ/ فدراسیون بینالمللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر) – طبق نظرسنجی انجام شده توسط کمیتۀ بینالمللی صلیب سرخ، نیمی از کل شرکتکنندگان (51 درصد) در این بررسی که در هفت کشور انجام شده گفتند که همهگیری کووید19 تأثیر منفی بر سلامت روانی آنها داشته است.
در گزارشی جدید با عنوان «بزرگترین نیاز، شنیده شدن بود: اهمیت سلامت روان و حمایت روانی اجتماعی در حین همهگیری کووید19»، نهضت بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر توضیح میدهد که چگونه این همهگیری بر شدت فوقالعاده زیاد استرس و درد و رنج در جوامع مختلف در جهان افزوده است. شیوع بیماری، اوضاع سلامت روانی فعلی را بدتر کرده، مشکلات جدیدتری را سبب شده و دسترسی به خدمات سلامت روان را بیش از پیش سخت میکند. این وضعیت مستلزم تخصیص اعتبار فوری و بیشتر برای سلامت روان و حمایت روانی-اجتماعی در واکنشهای بشردوستانه است.
رابرت ماردینی، مدیر کل کمیتۀ بینالمللی صلیب سرخ گفت: «بحران بهداشتی کووید 19 پریشانی روانشناختی میلیونها نفر که قبلاً با جنگ و بلایای دیگر دست و پنجه نرم میکردند را تشدید کرده است. محدودیتهای ماندن در خانه، فقدان تعامل اجتماعی و فشارهای اقتصادی، همگی بر سلامت روان مردم و دسترسی آنها به مراقبت اثر میگذارند. سلامت روانی به اندازه سلامت جسمی مهم است، به ویژه در موقعیتهای بحرانی که نیازهای سلامت روانی اهمیت خاصی پیدا میکنند.»
این گزارش، همچنین بر نیازهای اضطراری سلامت روان برای افرادی که در خط مقدم این همهگیری هستند، از کارکنان درمانی، تا داوطلبان، کارگران خدماتی، مددکاران، کارکنان جمعآوری اجساد، رهبران اجتماعی و بسیاری دیگر تأکید دارد. در حدود 3 نفر از هر 4 نفری که در نظرسنجی کمیتۀ بینالمللی صلیب سرخ شرکت کردند (73 درصد)، اذعان داشتند که کارکنان بهداشت و کنشگران اول به این همهگیری در مقایسه با افراد عادی نیاز بیشتری به حمایت سلامت روان دارند. آنها اغلب به طور مستقیم در معرض کووید 19 هستند، ساعات زیادی کار میکنند، و هنگامی که به جوامع متأثر از بلایا کمک میکنند دائماً در معرض رویدادهای پرتنش و انگ خوردن قرار دارند. آنها نیاز به دسترسی به حمایت و مراقبت دارند تا بتوانند به ادامۀ ارائۀ مراقبتهای مناسب از دیگران بپردازند.
جاگان چاپاگان، دبیرکل فدراسیون بینالمللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر گفت: «برنامههای سلامت روان از جمله کمهزینهترین مداخلات در واکنش بشردوستانه هستند، اما میتوانند اثری حیاتی و ارزشمند در زندگی افرادی که به آنها نیاز دارند داشته باشند. اکنون، بیش از هر زمان دیگری ما باید برای همگان (چه مردم و چه مراقبان سلامت) در زمینۀ سلامت روان و حمایت روانی-اجتماعی سرمایهگذاری کنیم، تا به مردم در مقابله با این بحران و عبور از آن و بازسازی زندگیشان کمک کنیم.»
توصیههای نهضت بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر برای دولتها، سیاستگذاران، مدافعان سلامت روان و حمایت روانی اجتماعی و شاغلین در این رابطه عبارتست از:
* تضمین دسترسی زودهنگام و پایدار به خدمات سلامت روان و حمایت روانی-اجتماعی برای افراد متأثر از این همهگیری
* گنجاندن سلامت روان و حمایت روانی-اجتماعی در تمامی واکنشهایی که در پاسخ به نیازهای ناشی از همهگیری انجام میشوند
* اولویتبندی حمایت از سلامت روان کارکنان و داوطلبانی که در صف واکنش به نیازهای بشردوستانۀ این همهگیری قرار دارند
آقای ماردینی گفت: «کووید 19 فرصتی تاریخی ایجاد کرده تا تعهدات را به عمل تبدیل کنیم. ناتوانی در انجام این کار به طولانی شدن این بحران (در ابعاد اقتصادی، اجتماعی، و بهداشتی) خواهد انجامید.»
نکاتی برای ویراستاران:
در نهضت بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر: نهضت بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر بزرگترین شبکۀ بشردوستانۀ جهان است که از کمیتۀ بینالمللی صلیب سرخ (ICRC)، فدراسیون بینالمللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر (IFRC) و 192 جمعیت ملی صلیب سرخ و هلال احمر تشکیل شده است.
در نظرسنجی کمیتۀ بینالمللی صلیب سرخ: مجموع 3500 نفر به نظرسنجی برگزارشده به سفارش کمیتۀ بینالمللی صلیب سرخ در کشورهای کلمبیا، لبنان، فیلیپین، آفریقای جنوبی، سوئیس، اوکراین و انگلستان پاسخ دادند. این نظرسنجی که توسط موسسۀ ایپسوس از 28 شهریور لغایت اول مهر 1399 انجام شد، برای نمونه ملیتی از هر کشور 500 نفر را مورد سوال قرار داد. نتایج مربوط به هر کشور نیز در صورت درخواست قابل ارائه است.
Comments