نهضت بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر در روز 26 مارس 2020 (7 فروردین 1399) یک درخواست کمک اضطراری به مبلغ 800 میلیون فرانک سوییس (معادل 823 میلیون دلار آمریکا) به منظور کمک به توقف شیوع بیماری ویروس کرونا، کووید-19 در آسیبپذیرترین مناطق جهان و کمک به بهبودیافتن این جوامع از عواقب این بیماری را اعلام کرد.
در حالیکه بیماری کووید-19 تبدیل به یک همهگیری جهانی شده، اما هنوز امکان جلوگیری از گسترش بیشتر این بیماری و نجات جان انسانها به وسیلۀ ایجاد دسترسی به منابع حیاتی وجود دارد.
رییس فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر، فرانسیسکو روکا با اشاره به اینکه این همهگیری تمامیت نظام بهداشت و درمان را به خطر انداخته، اظهار داشت که شرایط در مناطقی که امکانات بهداشتی و درمانی ضعیف یا ناموجود است بدتر است. وی افزود برای متوقف کردن این ویروس یک پاسخ قوی و یکپارچه مورد نیاز است.
روکا با اشاره به اینکه این بیماری به شکلی برابر همه را تحتتاثیر قرار داده، از مهاجران و آوارگان و کسانی که بیشتر در معرض بلایای طبیعی هستند به عنوان افراد در معرض خطر بالاتری نام برد که دسترسی کمتری به امکانات درمانی داشته و در نتیجۀ از دست دادن درآمدشان، بیشترین آسیب را دیدهاند.
روکا از جامعۀ جهانی خواست این مردم را فراموش نکند. وی افزود: «ما باید پشتیبانی خود را از داوطلبان صلیب سرخ و هلال احمر که در خط مقدم مقابله با این بیماری هستند افزایش دهیم.»
نهضت بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر شامل سه بخش است: کمیتۀ بینالمللی صلیب سرخ، فدراسیون بینالمللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر و 192 جمعیت ملی صلیب سرخ و هلال احمر در سراسر جهان.
– فدراسیون بینالمللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر درخواست کمکی به مبلغ 550 میلیون فرانک سوییس (معادل با 566 میلیون دلار آمریکا) کرده است تا جمعیتهای ملی صلیب سرخ و هلال احمر را در زمینۀ بهداشت و درمان، تهیۀ اقلام مورد نیاز، اطلاعرسانی در مورد خطرات کرونا، ارائۀ کمکهای مالی به خانوادهها و کاهش اثرات این همهگیری مورد حمایت قرار دهد. از مبلغ 550 میلیون فرانک درخواستی، 150 میلیون فرانک به حمایت از جمعیتهای ملی اختصاص خواهد یافت و 400 میلیون فرانک کمک نیز از مسیر جمعیتهای ملی اهدا خواهد شد.
– کمیتۀ بینالمللی صلیب سرخ نیز درخواست کمکی به مبلغ 250 میلیون فرانک سوییس (معادل با 256 میلیون دلار آمریکا) صادر نموده تا نسبت به مقابله با ویروس کرونا در مناطق دچار درگیریهای مسلحانه برای پشتیبانی از امکانات بهداشتی و بازداشتگاهها، جلوگیری از شیوع بیماری و تضمین دسترسی آوارگان و بازداشتشدگان به خدمات درمانی و نهایتاً حمایت از جمعیتهای ملی صلیب سرخ و هلال احمر صرف شود.
پیتر مائورر، رییس کمیتۀ بینالمللی صلیب سرخ میگوید: «جامعۀ جهانی میبایست پشتیبانی خود از جوامعی که در نتیجۀ جنگها و مخاصمات منابع کافی در اختیار ندارند را افزایش دهد، وگرنه خطر تحمیل یک فاجعۀ بشردوستانه علاوه بر جنگ در جوامع دچار جنگ و مخاصمات وجود دارد. ویروسها مرز نمیشناسند. این مشکل یک مشکل جهانی است که فقط با اقدامی جهانی قابل حل میباشد.»
کاری که تا کنون برای مقابله با کرونا انجام شده شامل حمایت از جمعیتهای ملی برای افزایش خدمات درمانی، مشارکت جوامع و آمادهسازی برای مقابله با این همهگیری در جوامع آسیبپذیر بوده است. به این منظور تلاشهایی نیز برای تقویت امکانات درمانی، توسعۀ برنامههای پیشگیری و بهداشتی در مکانهایی نظیر بازداشتگاهها و تلاش برای کاهش عواقب اقتصادی و اجتماعی شیوع کرونا با تضمین دسترسی به خدمات اولیه انجام شده است. علاوه بر اینها، برنامههایی نیز برای پشیتبانی از اجرای دستورالعملهای سازمان بهداشت جهانی به منظور شناسایی افراد مبتلا به ویروس، ایزولهسازی، درمان و ردیابی ارتباطات ایشان در برنامهها پیشبینی شده است.
کمیتۀ بینالمللی صلیب سرخ و فدراسیون بینالمللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر اخطار میدهند که ریشهکنی گسترش سریع این بیماری نیازمند رویکردی هماهنگ در سطح تمام جوامع و شامل تامین منابع و پشتیبانی از تلاشها در سطح ملی و میان کشورها است.
اثر بیماری کووید-19 در سراسر جهان احساس خواهد شد، اما آسیبپذیرترین اقشار به شکلی بیشتر در معرض خطر هستند. دولتها، اشخاص، جوامع، نهادها و اهداکنندگان منابع مالی میبایست دست به دست هم دهند تا نسبت به کاهش آثار این بحران بهداشتی و درمانی اقدام کنند.
نهصت بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر بزرگترین شبکۀ بشردوستانه در جهان است. داوطلبان این نهضت در کنار کارکنان آن به یاری آسیبپذیرترین مردم میشتابند. مردمی که در جوامعی زندگی میکنند که ضعیفترین سیستمهای رفاهی-اجتماعی و بهداشت و درمان را دارند، مردمی که از بلایای طبیعی آسیب دیدهاند، آوارگان و مهاجران، کسانی که در مناطق دچار جنگ و مخاصمات مسلحانه زندگی کرده و دچار خشونتهای ادامهدار هستند، زاغهنشینها، بازداشتشدگان و زندانیان، و کسانی که از آثار اقتصادی و اجتماعی شیوع کووید-19 آسیب دیدهاند، همه از آسیبپذیرترین لایههای جوامع و نیازمند حمایت ویژه هستند.
Comments