بیانیه کمیته بینالمللی صلیب سرخ (ICRC)، ارائه شده توسط ورونیک کریستوری، مشاور ارشد امور تسلیحات، درباره تهدیدات موجود و بالقوه در حوزه امنیت اطلاعات، کارگروه آزاد امنیت و استفاده از فناوریهای اطلاعات و ارتباطات 2021-2025، نیویورک، 5 مارس 2024 (26 اسفند 1402)
بیانیه 5 مارس 2024 (26 اسفند 1402)
عالیجنابان، همکاران گرامی،
کمیته بینالمللی صلیب سرخ (ICRC) از فرصت شرکت در این نشست کارگروه آزاد بسیار سپاسگزار است.
به عنوان یک سازمان بشردوستانه بیطرف، بیغرض و مستقل، ما استفاده از فناوریهای اطلاعات و ارتباطات در شرایط مخاصمه مسلحانه و تهدیداتی را که برای ایمنی و کرامت انسانی افراد ایجاد میشود، بادقت رصد کردهایم.
ما تحلیل مرتبط از تهدیدات موجود در آخرین گزارش پیشرفت را ستایش میکنیم، و دیدگاههای خود را در مورد پنج تهدیدی که به نظر ما خطر ویژهای دارند، با شما در میان میگذاریم.
اول، این گروه اشاره کرده است که «فناوریهای اطلاعات و ارتباطات قبلاً در مخاصمات در مناطق مختلف استفاده شدهاند». ما این ارزیابی را تأیید میکنیم و کمیته بینالمللی صلیب سرخ نگرانی خود را از هزینههای انسانی و اجتماعی چنین کاربردهایی ابراز کرده است. در برخی از مخاصمات مسلحانه امروزی، فناوریهای اطلاعات و ارتباطات برای اختلال در زیرساختهای حیاتی غیرنظامی از جمله زیرساختهای فناوری اطلاعات و ارتباطاتِ مورد نیاز برای تامین دسترسی به آب، بنزین، برق یا خدمات پزشکی استفاده میشوند. کمیته بینالمللی صلیب سرخ این کارگروه را تشویق میکند تا نگرانی جدی خود را در مورد این تحولات تصریح نماید.
دوم، از سال 2022، کمیته بینالمللی صلیب سرخ نیز به طور مکرر توجه این گروه را به تهدید فعالیتهای فناوری اطلاعات و ارتباطات که سازمانهای بشردوستانه را هدف قرار میدهند، جلب کرده است. ما گنجاندن آن در آخرین گزارش پیشرفت را ستایش میکنیم. در یک زمینه جهانی که با نیازهای بزرگ بشردوستانه و ظرفیت پاسخگویی ناکافی مشخص میشود، عملیات سایبری و اطلاعاتی علیه سازمانهای بشردوستانه، ریسک قابل توجهی برای توانایی عملیاتی آنها ایجاد میکند. در سالهای اخیر، کمیته بینالمللی صلیب سرخ و سایر سازمانهای بشردوستانه تحت تأثیر چنین عملیاتهایی قرار گرفتهاند.
وقتی سیستمهای ما مختل میشوند، دادههای حساس خارج میشوند، و اعتبار ما زیر سوال میرود، عملیات ما برای مردم کند میشود و ما منابع کمیاب را صرف مقابله با فعالیتهای مخرب فناوری اطلاعات و ارتباطات میکنیم، و نه برای برآوردن نیازهای مردم.
سوم، کمیته بینالمللی صلیب سرخ نیز نگرانی دولتها را در مورد افزایش دخالت کنشگران غیردولتی – افراد و گروهها – در فعالیتهای فناوری اطلاعات و ارتباطات در شرایط مخاصمه مسلحانه را درک میکند. ما روندهای نگرانکنندهای را در زمینه تشویق و حمایت از غیرنظامیان، یا تصمیم آنها برای شرکت در عملیات سایبری علیه زیرساختهای غیرنظامی کشورهای درگیر در مخاصمات مسلحانه، مشاهده میکنیم.
این مسئولیت دولتها است که محدودیتهایی را برای عملیات سایبری غیرقانونی کنشگران غیردولتی در حوزه قضایی خود وضع کنند، و اطمینان حاصل کنند که غیرنظامیان از خطراتی که فعالیتهای آنها به همراه دارد، آگاه هستند.
چهارم، بر اساس تجربه عملیاتی مستقیم ما در شرایط مخاصمه مسلحانه، کمیته بینالمللی صلیب سرخ همچنین میخواهد از توافق در گزارش پیشرفت در مورد اهمیت عملیات اطلاعاتی تسهیل شده توسط فناوری اطلاعات و ارتباطات حمایت کند. دروغپراکنی و نفرتپراکنی – به عنوان مثال اگر علیه جمعیتهای غیرنظامی یا افراد در شرایط آسیب پذیر باشد – میتواند به طور مستقیم و غیرمستقیم به مردم و جوامع آسیب برساند. چنین عملیاتی خطر افزایش تنشها را به همراه دارد و میتواند منجر به تشدید خطرناک مخاصمات شود.
پنجم، ما میخواهیم توجه شما را به یک تهدید که هنوز در گزارش پیشرفت منعکس نشده است، جلب کنیم. دولتها در سازمان ملل متحد تأکید کردهاند که استفاده از زیرساختهای فناوری اطلاعات و ارتباطات غیرنظامی، مانند رایانش ابری یا زیرساختهای ارتباطی، در صورت استفاده توسط نیروهای نظامی در شرایط مخاصمات مسلحانه، با خطر جدی اختلال یا تخریب روبرو است. به عبارت دیگر، اگر نیروهای مسلح از همان زیرساختها و خدمات غیرنظامیان استفاده کنند، این خطر واقعی وجود دارد که چنین زیرساختها و خدماتی به عنوان اهداف نظامی در نظر گرفته شده و در نتیجه مورد حمله قرار گیرند و در نهایت دیگر برای جمعیت غیرنظامی در دسترس نباشند.
با توجه به این زمینه، به همراه یک گروه جهانی از کارشناسان، ما به دولتها و شرکتهای فناوری اطلاعات و ارتباطات توصیه میکنیم تا حد امکان، زیرساختهای داده و ارتباطات مورد استفاده برای اهداف نظامی را از زیرساختهای غیرنظامی جدا کنند.
در پایان، کمیته بینالمللی صلیب سرخ میخواهد از تلاش شما در منعکس کردن این تهدیدات بسیار مشخص در آخرین گزارش پیشرفت قدردانی کند.
با تشکر
Comments