ژنو (کمیته بین‌­المللی صلیب سرخ) – گزارش جدید کمیته بین‌المللی صلیب سرخ و صلیب سرخ نروژ دریافته است که اقدامات اقلیمی در خاورمیانه در مناطقی که تحت تأثیر مخاصمات مسلحانه قرار گرفته‌اند بسیار ضعیف است، و شکننده‌ترین و بی‌ثبات‌ترین مکان‌ها تقریباً به طور کامل از اعتبارات مالی مؤثر در این خصوص بی­‌بهره‌اند.

خبرنامه کمیته بین‌­المللی صلیب سرخ

18 مه 2023 (28 اردیبهشت 1402)

دمای بالا و منابع کمیاب آب شیرین، خشکسالی و بارندگی شدید به طور فزاینده‌­ای در سراسر منطقه رایج است. مخاصمات طولانی‌­مدت ظرفیت سازمانی در حاکمیت محیطی را تضعیف می‌­کند و به منابع طبیعی آسیب وارد می‌­سازد. دسترسی به آب پاکیزه دشوارتر می‌­شود و نظام‌­های معیشتی مختل شده است. اثرات بهداشتی مانند سوء تغذیه، بیماری­‌های قابل انتقال از طریق آب و بیماری‌­های تنفسی به طور نگران کننده‌ای در حال افزایش است.


برای آشنایی بیشتر به کانال تلگرام دفتر نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در تهران بپیوندید


 

فابریزیو کاربونی، مدیر منطقه­‌ای کمیته بین‌­المللی صلیب سرخ در منطقه خاورمیانه و نزدیک گفت: «مرگ، جراحت و ویرانی، آثار مخرب و شناخته‌­شده مخاصمات مسلحانه است. چالش‌­هایی که ساکنان باید تحمل کنند و به دلیل ترکیب وحشتناک مخاصمه، تغییرات اقلیمی و تخریب محیط زیست بر آنها فائق شوند کمتر شناخته‌­شده است.»

گزارش جدید نشان می‌­دهد که چگونه پیامدهای انسانی تخریب محیط زیست و تغییرات اقلیمی با مخاصمات مسلحانه در خاور نزدیک و میانه تشدید می‌­شوند. عنوان این گزارش که از طریق مشارکت بین کمیته بین‌­المللی صلیب سرخ و صلیب سرخ نروژ، همراه با کمک فنی از مرکز اقلیمی صلیب سرخ و هلال احمر تهیه شده است، «انجام سازگاری مناسب: رسیدگی به اثرات ترکیبی تغییرات اقلیمی، تخریب محیط زیست و مخاصمه در خاورنزدیک و میانه،» نام دارد.

خانم آن بِرگ، دبیرکل صلیب سرخ نروژ گفت: «این گزارش جدید، بر چالش فوریِ سیاست‌­گذاران در مقابله مستقیم با چالش اقلیمی منطقه تاکید دارد. توزیع مالی کنونی آب و هوا تقریباً به طور کامل شکننده‌ترین و ناپایدارترین مناطق را نادیده گرفته است. از دیدگاه بشردوستانه روشن است که این شرایط باید تغییر کند.»


 

 خلاصه گزارش به زبان انگلیسی


هورهای جنوب عراق ( که به عنوان زمین­‌های مردابی عراق نیز شناخته می‌­شوند) نمایشگر چالش‌­های بشردوستانه در نقطه تلاقی مخاصمات و تخریب محیط زیست هستند. در دهه 1990 منطقه برای مجازات دشمن خشک شد و در حال حاضر سطح و کیفیت آب بسیار پایین‌تر است، و کشاورزی و تنوع زیستی را تحت‌الشعاع قرار داده است.

خاندان ابولیث نسل‌هاست که نزدیک رودخانه زندگی می‌کنند. او گفت که زمانی آنقدر سرسبز بود که در اشعار ذکر می‌شد، و اکنون «این تنها یک خندق است. دیگرهیچ جای منطقه برای زندگی مناسب نیست. ما توسط مین‌های زمینی و بقایای انسانی تفحص نشده سربازانی که در جنگ دهه 80 میلادی جان باختند، احاطه شده‌ایم.»

کنشگران بشردوستانه نقش کوچک اما مهمی در فعال کردن اقدامات اقلیمی، از تنوع معیشت و مدیریت منابع طبیعی، تا تقویت سیستم‌های سلامت و راهبردهای مبتنی بر جابه‌جایی به‌عهده دارند.


  گزارش  کامل به زبان انگلیسی