(نیویورک) – افزایش هزینههای مواد غذایی در کشورهای متاثر از درگیری و کاهش چشمگیر معیشت مردم اوکراین، موضوعاتی بود که در جریان گفتگو بین کمیته بینالمللی صلیب سرخ و گروهی از خبرنگاران سازمان ملل مستقر در نیویورک در روز پنجشنبه 28 جولای 2022 (6 مرداد 1401) اولویت داشت.
خبرنامه 28 جولای 2022 (6 مرداد 1401)
موارد زیر اطلاعات ثبت شدهای است که به خبرنگاران حاضر ارائه شده است و می توان آن را به خانم لیتیتیا کورتوا، ناظر دائمی کمیته بینالمللی صلیب سرخ در سازمان ملل متحد نسبت داد.
در مورد مخاصمه مسلحانه بینالمللی بین روسیه و اوکراین، من میخواهم از برخی از یافتههای اخیر استفاده کنم و آنها را به دو بخش تقسیم کنم – یکی بر اوکراین و دیگری بر پیامدهای گستردهتر این بحران در جهانی که با چالشهای بزرگ دیگری مواجه است.
پیام اصلی در اینجا این است که بحران اوکراین روندهای موجود پیشین را تشدید میکند و با افزایش بیسابقه تورم جهانی، مردم در مناطقی که تحت تأثیر مخاصمه و بیثباتی – و همچنین تحت تأثیر تغییرات آب و هوایی – قرار گرفته اند بار آن را احساس میکنند. تلاشهای چندجانبه برای پاسخ به بحرانهای انسانی، جلوگیری از چندپارگی بیشتر، مدیریت وضعیت اضطرار اقتصادی، مقابله با تغییرات آب و هوا و پایان دادن به همهگیری جهانی مورد نیاز است.
به خاطر داشته باشید که وضعیت اوکراین منحصر به فرد نیست. مخاصمه مسلحانه، یک اخلالگر وحشتناک است. افرادی که در مکانهای متاثر از درگیری زندگی میکنند، سختیهای مشابهی را تجربه میکنند. من اوکراین و دیگر موقعیتهای مخاصمه مسلحانه را برجسته میکنم زیرا امروز این ارقام را داریم.
اول در مورد اوکراین:
بخش تحلیل امنیت اقتصادی کمیته بینالمللی صلیب سرخ، بررسیهای نظارتی و مصاحبههایی را در مناطقی از جهان انجام میدهد که ما در آن فعالیت میکنیم – که همگی تحت تأثیر مخاصمه مسلحانه و خشونت قرار گرفتهاند. ما به شرایط بازار و آنچه مردم در زندگی روزمره خود هنگام مراجعه به بازار یا نیاز به دسترسی به خدمات ضروری با آن مواجه میشوند، نگاه میکنیم. تجزیه و تحلیل به صورت فصلی انجام میشود. این ارقام مربوط به سه ماهه اول و دوم است و بازه زمانی مشابه سال قبل را مقایسه میکند.
در اوکراین، ما دریافتیم که:
- تنها 58% از خانوارهای مورد مصاحبه به طور منظم به بازار دسترسی دارند. این مقدار در مقایسه با عدد 93% گزارش شده برای مدت مشابه در سال 2021 کاهش یافته است.
- با توجه به سایر خدمات کلیدی جامعه مانند مراقبتهای بهداشتی، مدرسه، برق، بانکداری و غیره، تنها 15% از پاسخ دهندگان گزارش دادند که به آنها دسترسی دارند، در حالی که این تعداد قبل از شروع جنگ نزدیک به 80% بود.
- مواد غذایی و اقلام غیرغذایی اساسی عموماً در دسترس هستند، اگرچه در بازارهای مرجع با فراوانی کمتری نسبت به قبل از مخاصمه یافت میشوند.
- تعداد 77٪ از پاسخ دهندگان گزارش دادند که روی کمکهای دولت / پرداختهای چتر ایمنی اجتماعی حساب میکنند و 12٪ گزارش دادند که روی کمکهای سازمان های بشردوستانه حساب میکنند.
- تعداد 47% از خانوارهای مورد مصاحبه گزارش کردند که معیشت آنها به دلیل مخاصمه تحت تأثیر منفی قرار گرفته است.
- راهبردهای مقابلهای مرتبط با معیشت در حال فرسایش است، به طوری که تنها 38% از پاسخدهندگان گزارش دادند که هنوز مجبور به متوسل شدن به مکانیسمهای مقابلهای منفی نشدهاند.
- وقتی صحبت از مصرف غذا به میان میآید، نیمی از جمعیت مجبور شدهاند مصرف خود را کاهش دهند یا به غذاهای کمتر ترجیح داده شده در ماههای گذشته متوسل شوند.
به کانال آپارات دفتر نمایندگی کمیته بینالمللی صلیب سرخ در تهران بپیوندید.
بخش دوم این است که در خارج از اوکراین اتفاق میافتد. در این مورد، ما نمیتوانیم صرفاً به بحران اوکراین مرتبط شویم، زیرا عوامل دیگری نیز در کار هستند، از جمله تورم، بهبودی پس از همهگیری جاری.
اگر به مکانهایی که در آن فعالیت میکنیم و این نظرسنجیها را انجام دادهایم نگاه کنیم، شاهد روندهای واضحی خواهیم بود. باز هم، این یک بررسی قیمت بازار است که در آن ما به طور ماهانه به طور متوسط 20 کالای غذایی و غیرغذایی در هر کشور را بررسی میکنیم که بر اساس مکان و بازار تفکیک شدهاند. اینها کالاهای اساسی مورد نیاز مردم آسیبدیده برای بقا هستند.
ما درصد افزایش قیمت همگانی را در کشورهای زیر پیدا کردهایم:
- سودان با 187%
- یمن 60%
- اتیوپی 54%
- جمهوری دموکراتیک کنگو 42%
- افغانستان 36%
- بورکینافاسو 34٪
- میانمار 33%
- سومالی 30%
هر یک از این موارد افزایش قیمت حداقل سبد غذایی مربوطه خود را در سطح بحران در طول سال گذشته نشان میدهد.
علاوه بر این، کشورهای شاخ آفریقا و ساحل شاهد کاهش شدید شرایط خود در شش ماه گذشته بودهاند که به ترکیبی از فقر، ناامنی غذایی و فرصتهای معیشتی محدود مرتبط است که با تشدید مخاصمه و شکنندگی محیطی تشدید شده است.
Comments