رئیس کمیتۀ بینالمللی صلیب سرخ در ایران و رئیس جمعیت هلال احمر ایران در روز سهشنبه، 19 فروردین 1399 در ساختمان صلح جمعیت هلال احمر ایران دیدار کرده و در این دیدار به بحث و گفتگو پیرامون کمک مالی کمیتۀ بینالمللی صلیب سرخ به هلال احمر، تلاش برای تسهیل کانال مالی دریافت کمکهای بشردوستانۀ بینالمللی به ایران و همچنین فعالیتهای هلال احمر ایران در رابطه با همهگیری ویروس کرونا پرداختند.
در این دیدار خانم باربارا ریتزولی، رئیس دفتر کمیتۀ بینالمللی صلیب سرخ در تهران مراتب همدردی و تسلیت خود را به خاطر جان باختن تعدادی از مردم ایران از جمله کارکنان درمانی و امدادی که در خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا هستند، ابراز کرد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه سابقۀ تخصصی و سابقۀ فعالیتهای دکتر همتی در جمعیت هلال احمر در سالهای گذشته، مطمئناً به این جمعیت برای مدیریت بیماری کرونا کمک میکند، افزود: کمیتۀ بینالمللی صلیب سرخ در حمایت از فعالیتهای هلال احمر ایران در مواجهه با ویروس کرونا، 500هزار فرانک سوئیس برای کمک به این جمعیت در نظر گرفته و مراحل اهدای این کمک به عنوان نخستین گام برای کمکرسانی در شرایط شیوع ویروس کرونا در حال انجام است.
خانم ریتزولی اظهار کرد: درخواست هلال احمر ایران برای ایجاد کانال مالی دریافت کمکهای بشردوستانه، یک درخواست منطقی و پایه برای کمک به مردم ایران به ویژه در شرایط خاص شیوع ویروس کرونا است و کمیتۀ بینالمللی صلیب سرخ در همکاری با فدراسیون جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر تمام تلاش خود را از دفتر این سازمان در تهران تا سطح ریاست آن در ژنو در راستای پاسخگویی به این درخواست به کار خواهد بست.
رئیس دفتر کمیتۀ بینالمللی صلیب سرخ در تهران گفت: ما نگرانیهای جدی در خصوص تاثیر تحریمها بر واردات دارو و تجهیزات پزشکی به ایران را درک میکنیم. طبیعتاً تامین دارو باید از تحریمها معاف باشد، اما گاهی انتقال هزینۀ دریافت دارو از کانالهای بانکی با مشکل مواجه است. در این خصوص، گفتوگوهای کمیتۀ بینالمللی صلیب سرخ، نه تنها در منطقه، بلکه در ژنو و میان سازمانهای مرتبط در جریان است. بنابراین تمام گزینهها و راهکارها را بررسی میکنیم و هیچ راهکاری را از قلم نخواهیم انداخت.
وی افزود: کمیتۀ بینالمللی صلیب سرخ دو راهکار را در زمینۀ تامین داروهای مورد نیاز ایران مد نظر دارد؛ راهکار اول، مدافعهگری از درخواست جمعیت هلال احمر ایران برای تسهیل واردات دارو از جمله در دیدار با مسئولان ذیربط در واشنگتن است. راهکار دیگر تعامل با شرکتهای سوئیسی برای تامین بخشی از داروهای خاص مورد نیاز ایران است که در صورت تمایل هلال احمر ایران، این موضوع میتواند از طریق کانال تبادل مالی سوئیس پیگیری شود. در این خصوص قدمهایی برداشته و فهرست داروهای مورد نیاز در ایران که تامین آنها با مشکل مواجه است به دفتر کمیتۀ بینالمللی صلیب سرخ در ژنو ارسال شده تا امکان تامین آنها از طریق شرکتهای دارای نمایندگی در سوئیس بررسی شود.
رئیس دفتر کمیتۀ بینالمللی صلیب سرخ در تهران گفت: علاوه بر حمایتهای مالی و تلاش برای فعالسازی کانال سوئیس، ما تمایل داریم با جمعیت هلال احمر ایران در زمینۀ ارتباطات و به اشتراک گذاشتن تجربۀ دیگر کشورها در زمینۀ مقابله با ویروس کرونا همکاری کنیم. همچین برگزاری کارگاههای آموزشی در خصوص معلولیت و شمول معلولیت، مشارکت و مسئولیتپذیری جوامع، مباحث مربوط به مهاجرت، بازپیوند خانواده، افزایش آگاهی در خصوص خطرات ناشی از مین و غیره از جمله مواردی است که میتوانیم همکاری خود را با هلال احمر ایران گسترش دهیم.
خانم ریتزولی افزود: این سازمان همچنین در زمینۀ پزشکی قانونی و مدیریت اجساد در بحرانهایی همچون شیوع ویروس کرونا، ظرفیتها و تجربیاتی دارد که در صورت تمایل سازمانهای مربوطه میتواند این تجربیات را در اختیار آنها قرار دهد.
وی با تقدیر از تمام مسئولان و اعضای هلال احمر ایران برای کار ویژهای که در خط مقدم مقابله با ویروس کرونا انجام میدهند، افزود: ما از نزدیک در جریان عملیات هلال احمر ایران همچون کمپینهای اطلاعرسانی و حمایت از نیازمندان، فعالیتهای امدادی و تبسنجی در جادهها، و سایر تلاشها برای حفظ سلامت ایرانیان در زمان شیوع کرونا و سایر حوادث هستیم و دفتر کمیتۀ بینالمللی صلیب سرخ در ژنو را نیز از این خدمات مطلع میکنیم.
در این دیدار دکتر کریم همتی، رئیس جمعیت هلال احمر نیز با اشاره به اثرات منفی تحریمهای یکجانبۀ آمریکا بر اقدامات بشردوستانه گفت: تحریمهای آمریکا در حوزۀ درمان و سلامت پیش از شیوع ویروس کرونا فشار زیادی به مردم ایران وارد میکرد، اما با وقوع بحران شیوع این ویروس، اثرات منفی و فشار ناشی از تحریمها بر سلامت مردم ایران چند برابر شده است.
وی افزود: در حال حاضر برای دریافت کمکهای بشردوستانۀ بینالمللی، چه کمکهای مالی و چه کمکهای غیرمالی، واردات دارو و تجهیزات مورد نیاز برای درمان بیماران مبتلا به کرونا از جمله دستگاههای ونتیلاتور با مشکل مواجه هستیم و انتظار داریم آقای مائورر، رئیس کمیتۀ بینالمللی صلیب سرخ با تلاش برای ایجاد کانال مالی دریافت کمکهای بینالمللی، از جمعیت هلال احمر ایران در این زمینه به عنوان یک سازمان بشردوستانه حمایت کند تا سلامت مردم ایران از تحریمهای آمریکا بیشتر از این آسیب نبیند.
رئیس جمعیت هلال احمر در ادامه به تشریح عملکرد هلال احمر ایران در بحرانهای اخیر پرداخت و گفت: در زمینۀ مقابله با ویروس کرونا، هلال احمر ایران علاوه بر فعالیتهای متنوع در زمینۀ آموزش همگانی مقابله با ویروس کرونا، برپایی پستهای غربالگری و فعالیت روزانه 3400 نفر/روز اعضای هلال احمر در این طرح و غیره، حدود 500هزار بستۀ بهداشتی ویژۀ مبتلایان به سرطان و بیماران خاص نیز تهیه و توزیع خواهد کرد. ضمن اینکه امدادگران جمعیت هلال احمر ایران در حوادث طبیعی مثل وقوع سیل و آبگرفتگی در روزهای اخیر در 25 استان کشور در حال خدمترسانی به مردم حادثهدیده بودهاند.
Comments