تهران، اسفند 1397: میزگرد بینالمللی سه روزهای با موضوع «مینزدایی بشردوستانه، چالشها و بهترین تجارب» در تهران برگزار شد.
در این میزگرد سه روزه که از تاریخ 21 الی 23 اسفند ماه در تهران برگزار شد، کارشناسان مختلف از جوامع مینزدایی ملی و بینالمللی گرد هم آمدند تا دانش و تجارب خود را در ارتباط با موضوع مینزدایی، چالشهای این حوزه و همچنین بهترین تجارب به دست آمده در این خصوص با یکدیگر به اشتراک بگذارند. این رویداد با هدف به وجود آوردن بستری برای ایجاد فرصت برای دستیابی به اهداف زیر برای شرکتکنندگان برگزار شد:
– درک بهتر دربارۀ مسائل آلودگی تسلیحاتی در دیگر کشورهای متأثر؛
– بحث دربارۀ مهمترین دستاوردها، چالشها و ملزومات در زمینۀ مینزدایی بشردوستانه؛
– تبادل تجارب و درسهای آموخته در زمینۀ عملیات مینزدایی میان کشورهایی که با این مسئله و با سازمانهای مرتبط بینالمللی سر و کار دارند.
شرکتکنندگان این رویداد بینالمللی شامل مقامات و مدیران رسمی رده بالا از کشورهایی مانند: کروواسی، صربستان، آذربایجان، روسیه، افغانستان، ارمنستان، ویتنام، چین، عمان، پاکستان، سوریه، مرکز مینزدایی آس آن، کامبوج و عراق، سازمانهای ایرانی شامل مرکز مینزدایی جمهوری اسلامی ایران، جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، سازمان بهزیستی و همچنین سازمانهای بینالمللی شامل کمیتۀ بینالمللی صلیب سرخ (نمایندگی تهران و مقرمرکزی)، مدیر خدمات مینزدایی سازمان ملل، نمایندۀ مقیم یونیسف، و نمایندۀ مقیم مرکز اطلاعات سازمان ملل در ایران بودند.
در طول سه دهه گذشته، ایران آثار مینهای زمینی و مهمات انفجاری باقیمانده از جنگ را تحمل نموده و از هیچگونه تلاش و تخصیص منابع برای کاهش تهدید مین فروگذار نکرده است. کمیتۀ بینالمللی صلیب سرخ در سال 2004 حمایت خود از فعالیتهای مینزدایی در ایران را با کمک به داوطلبان جمعیت هلال احمر ایران در افزایش آگاهی در خصوص خطرات ناشی از مین و مهمات انفجاری باقی مانده از جنگ در میان ساکنان نواحی مرزی ایران و عراق آغاز نمود.
از آن هنگام، کمیتۀ بینالمللی صلیب سرخ با هدف کاهش خطرات متوجه غیرنظامیان، از طریق آموزش خطرات ناشی از مین و ارائه خدمات توانبخشی جسمی به قربانیان این پدیده، برای کاهش درد و رنج آنها با طیف گستردهای از نهادهای ایرانی فعال در زمینۀ مینزدایی همکاری داشته است. پروژۀ آموزش خطرات ناشی از مین به همراه جمعیت هلال احمر ایران نیز گسترش یافته تا پناهندگان افغانستانی که در حال بازگشت به کشور خود هستند را نیز شامل شود. فعالیتهای مشترک کمیتۀ بینالمللی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر ایران در خصوص آموزش خطرات ناشی از مین در سال گذشته 350000 نفر را پوشش داد.
تحت نظارت وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، کمیتۀ بینالمللی صلیب سرخ و مرکز مینزدایی کشور یک تفاهمنامه با موضوع «همکاری در اجرای برنامۀ مقابله با مین و مهمات باقی مانده از جنگ در ایران» به امضاء رساندند. تبادل دانش و تجارب مینزدایی، همکاری در برنامۀ آموزش خطرات ناشی از مین و همچنین حمایت از فعالیتهای بشردوستانۀ مینزدایی که توسط مرکز مینزدایی کشور انجام میشود عمده زمینههای همکاری میان کمیتۀ بینالمللی صلیب سرخ و مرکز مینزدایی کشور در طول دو سال گذشته بوده است.
Comments