הוועד הבינלאומי של הצלב האדום (ICRC) ומרכז מינרבה לזכויות אדם מזמינים אותך לאירוע מיוחד, ב-26 בנובמבר 2018, לרגל פרסום דוח מפגש המומחים של ה-ICRC בנושא "עקרון המידתיות, מהכללים שבאמצעותם מסדיר המשפט ההומניטרי הבינלאומי את ניהול הלחימה".

יו"ר  ודובר
ברונו דֶמֶיֵיר, ראש המחלקת המשפטית, משלחת ה-ICRC בישראל ובשטחים הכבושים

דוברים
הַלָא  ח'וּרי-בִּישׁארַאת, המכללה האקדמית קריית אונו
אליאב לִיבּליך, אוניברסיטת תל אביב
נועם נוימן, חטיבת דיני מלחמה, משנה לפרקליט המדינה (מח' דין בין לאומי)

האירוע יתקיים ב-26 בנובמבר 2018 בין השעות 18:00-19:30 באולם ע"ש קלאודיה קוויזל-בירן (101), אוניברסיטת תל אביב.

רקע
הלחימה באזורים מאוכלסים היא תופעה רווחת והולכת בסכסוכים המזוינים של העת הנוכחית. בשטחים מאוכלסים, סביר שייגָרם נזק אגבי (נִלווה) משום שיעדים שהחוק מתיר להתקיף ממוקמים במשותף ובעירוב עם אנשים ואובייקטים המוגנים מפני התקפה. יותר ויותר מוקנית לעקרון המידתיות משמעות מכרעת בסיטואציות אלה. עקרון זה מתיר התקפות שניתן לצפות כי יגרמו לאובדן אגבי של חיי אזרחים, פציעה אגבית של אזרחים, נזק אגבי לאובייקטים אזרחיים, או שילוב של כל אלה, אשר יהיו מופרזים ביחס ליתרון הצבאי הקונקרטי והישיר הצפוי.

אין חולקים על קיומו של עקרון המידתיות, והמפקדים הצבאיים מיישמים אותו כדבר שבשגרה. ועדיין, התפישות העיקריות שבלב עקרון המידתיות נתונות לדיון ער ונמרץ: מה מרכיב ומגבש את אותו 'יתרון צבאי קונקרטי וישיר' של התקפה? אילו סוגי נזק אגבי יש לקחת בחשבון? ומתי אותו נזק אגבי ייחשֵב מופרז ביחס ליתרון הצבאי הצפוי?

הפאנל יקבץ יחד מומחי משפט, ובהנחיית ראש המחלקת המשפטית של ה-ICRC בישראל ובשטחים הכבושים – ברונו דֶמֶיֵיר, יועלה בו דיון שיציג את דעותיהם בדבר עקרון זה של המשפט ההומניטרי הבינלאומי וכיצד הוא מוּבן ומיוּשֹם בפרקטיקה, בשטח.

.

הדוח המלא באנגלית, כאן

ההזמנה לאירוע: Invite- IHL TAU1