קבוצת נערות ונערים בני 16 מבתי ספר תיכון במועצה המקומית לקייה יהפכו למתנדבים במגן דוד אדום (מד”א), לאחר שישלימו השבוע קורס עזרה ראשונה. הקורס מתמקד גם באתגרים עמם מתמודדות הקהילות הבדואיות בכפרים הלא מוכרים: הגשת עזרה ראשונה, הנחיית צוותי מד”א למיקום מדויק של קריאות חירום, מניעת תאונות ביתיות וכדומה.

“אנחנו מאמינים שזהו פרויקט חשוב עבור המשתתפים בקורס וגם עבור הקהילה כולה. אני עצמי חוויתי אובדן של ילד בתאונת בית, מה שהופך את הפעילות הזו למאוד משמעותית עבורי”, אמר מוסא אלסאנע, מנהל בית ספר איקרא, שתומך בהשתתפות התלמידים בקורס זה של מד”א ביחד עם צוות בית ספרו.

“המוטיבציה של המשתתפים גבוהה מאד. אנחנו מתכננים לשמר את העניין שלהם על ידי מתן הזדמנויות להתנדב בקהילה שלהם”, אמר סעיד אלאפינש, חובש בכיר במד”א ואחראי על הפרויקט. סעיד הוא תושב רהט, וכחלק מעבודתו עם מד”א הוא מעביר קורסי עזרה ראשונה והכשרות בנושא מניעה באזור הדרום.

20161128_101622small

מימין: רחלי אכר כהן, רכזת התיאום לצלב האדום במד”א; נסרין אבו-עאיש, יועצת בית הספר; רים אבו-שריקי, רכזת מעורבות חברתית בבית הספר; סעיד אלאפינש, חובש מד”א ואחראי על הפרויקט

בין הפעילויות, סעיד גאה בקורסים לנהגי אמבולנס שקיים מד”א בבאר שבע וברהט. הוא גם שיבח את ההפצה של ערכות עזרה ראשונה על ידי מד”א לרופאים בקהילה הבדואית, והכשרת נשים לעזרה ראשונה בסיסית בשגב שלום. סעיד אומר שפעילויות אלה כבר הראו תוצאות והצילו חיים.

פעילויות אלו בדרום מבוצעות גם כחלק מהשותפות בין מד”א והוועד הבינלאומי של הצלב האדום, שמטרתן להגיע לאוכלוסיות מגוונות ולחזק את המענה שמד”א נותן באזורים מרוחקים ברחבי ישראל.

דוגמא נוספת היא עבודת מד”א עם הקהילה בקריית גת. ראובן גמליאלי, חובש בכיר במד”א ואחראי על פרויקט קשרי קהילה, מעניק הכשרות ומגייס מתנדבים מהקהילה האתיופית בעירו. למשל, הכשרות בנושא של בטיחות בבית ועזרה ראשונה בסיסית וגם סדנאות לנוער.

20161128_121328small

ראובן גמליאלי, חובש בכיר במד”א ואחראי על פרויקט קשרי קהילה בקריית גת

“בני נוער מחפשים אחר מודל לחיקוי ומישהו שיעניק להם תשומת לב. אני מציע להם את עזרתי ותמיכתי בכל עניין. אני מאמין שזה יכול לעודד אותם לקחת חלק בפעילויות של מד”א – מה שבסופו של דבר יתרום לקהילה כולה”, אומר ראובן.

פעילויות אלה משקפות את עקרון ה”אחדות” של תנועת הצלב האדום והסהר האדום הבינלאומית, ששם דגש על מחויבות האגודות הלאומיות להיות נגישים לכולם, המיושם על ידי מד”א. עקרון זה הוא אחד משבעת העקרונות של תנועת הצלב האדום והסהר האדום הבינלאומית, שמד”א הינו חבר בה מאז 2006.