מנהל התפעול של הוועד הבינלאומי של הצלב האדום (ICRC) מבקש תוספת מימון של מיליוני דולרים לשנת 2016 כדי להתמודד עם ההשלכות ההומניטריות של סכסוכים ברחבי העולם. דומיניק שטילהרט הצביע על קיום "גלישה מדאיגה של סכסוכים חדשים יותר למבוי סתום ואי-הצלחה הרסנית ביישוב סכסוכים ישנים".
כמעט 70% מההוצאה ההומניטרית של ה-ICRC, כ-1.1 מיליארד דולר ארה"ב (1.1 פרנקים שווייצריים), מופנים כיום לסיוע עבור אנשים השקועים בסכסוכים ממושכים, המתאפיינים באורכם, בעיקשותם ובמורכבותם.
"סכסוכים אלה מותירים מדינות על סף שבירה שנה אחרי שנה, בהחריבם מערכות תמיכה החיוניות לחיי הציבור הרחב", אמר מר שטילהרט שעה שיצא בקריאה לתורמים להעמיד מזומנים נוספים כדי לספק צרכים שלא נענו ב-2016, בסך 115 מיליון דולר (113 מיליון פרנק).
שבעה מבין עשרת המבצעים הפחות מתוקצבים כראוי של הארגון, לרבות ישראל והשטחים הכבושים, עיראק, אפגניסטן, הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו, קולומביה וסומליה, מתנהלים בזירות השקועות במשברים לאורך עשורים או יותר.
"האתגרים חריפים במיוחד בערים, שהשירותים החיוניים בהן סופגים פגיעות חוזרות ונשנות משנים של מלחמה. אנשים עדים למערכות מים וחשמל, לבתי ספר ולבתי חולים הנהרסים או ניזוקים קשות בעקבות שנים של לחימה.
"הנזק הזה יכול להתרחש במהירות, כמו בפלוג'ה, או לאורך זמן רב יותר, כמו במוגדישו, שם נזק והזנחה מצטברים מחבלים במערכות האלה עד שאין באפשרותן עוד לתפקד. כך או אך, התוצאה זהה: אנחנו נוכחים בשטח כדי לתמוך במערכות הללו למשך עשורים בכל פעם, כדי למנוע מאנשים להתדרדר עמוק עוד יותר לעוני ולפגיעוּת", אמר מר שטילהרט.
עוד הוסיף מר שטילהרט כי יש לחלק את הכספים באופן המאפשר חיזוי טוב יותר, כחבילות מימון רב-שנתיות, ובמנותק מהכבלים הקושרים את השימוש בהם למדינה מסוימת. הדבר יאפשר ל-ICRC להיענות במקביל עם סיוע חירום מצד אחד, ולצרכים בטווח הארוך יותר מצד שני.
הקריאה באה במקביל להשקת הדו"ח החדש של ה-ICRC על אודות סכסוכים ממושכים, המספק תובנות לגבי העבודה ההומניטרית בכמה מהסכסוכים ההרסניים והעיקשים ביותר של ימינו, בהתבסס על דוגמאות הלקוחות מהניסיון המבצעי הארוך של ה-ICRC.
לקריאת הדו"ח בנושא הסכסוכים הממושכים (באנגלית בלבד, בקרוב בשפות אחרות)