כבר מסורת היא בכנס של מרכז מינרבה וה-ICRC בנושא משפט הומניטרי בינלאומי, להידרש לתחומים לא נודעים ולבחון סוגיות שאינן רק מאתגרות מבחינה משפטית, אלא גם רלוונטיות מאוד במישור המעשי.
בשנים עברו, תרם פורום זה לשפיכת אור על כמה מן הסוגיות הבוערות ביותר הנוגעות להגנה על אנשים הנקלעים למצבי סכסוך מזוין ושחייהם, שלומם וכבודם תלויים ביישום נכון של המשפט ההומניטרי הבינלאומי.
כך היה, ללא ספק, גם השנה.
לציון עשור שנים לסדרת הכנסים הזאת, נסב הכנס השנה, שנערך בירושלים בין ה-17-15 בנובמבר 2015, על הערכה מחדש של מצב המשפט ההומניטרי הבינלאומי (IHL) לאורך העשור האחרון ובמבט לעתיד. לצורך כך, נבחר מאמר אחד שפורסם בכל אחד מתשעת הכנסים הקודמים כבסיס למושב בנושא סוגיית מפתח במשפט ההומניטרי הבינלאומי, מושב שכלל הצגה של המאמר המקורי על ידי מחברו בתוספת תובנות שהתגבשו במרחק הזמן, ולאחריה התייחסות נרחבת לדברים על ידי מגיב, ושאלות והערות מן הקהל. בין הנושאים נכללו כיבוש עזה, יישום חוק זכויות האדם והמשפט ההומניטרי הבינלאומי בשטח כבוש, פגיעה ביעדי סייבר צבאיים, סמכותו של בית הדין הפלילי הבינלאומי לשפוט מעשים שבוצעו ברצועת עזה, גישה הומניטרית באזורי סכסוך, ואחרים.
הכנס נפתח בנאום מרכזי מפי צ’ארלס אלן (Charles Shamas), סגן היועץ הכללי לעניינים בינלאומיים במשרד ההגנה האמריקני, וננעל בשולחן עגול של מומחים בהשתתפות ד”ר קנוט דורמן (Knut Doermann)הנכבד, ראש המחלקה המשפטית בוועד הבינלאומי של הצלב האדום (ICRC), ופרופ’ פרנסואז המפסון (Francoise Hampson) מאוניברסיטת אסקס.
צילום: Eddie Gerald
לחצו על התמונות למידע נוסף ולצפייה בהגדלה.