ג’נבה (ICRC) כל סבב חדש של אלימות ברצועת עזה ובישראל מצית משבר תקווה, והלחימה מעוררת מחדש, בשני הצדדים, טראומות קיימות ויוצרת חדשות. את המחזורים הבלתי פתירים לכאורה ואת המשברים ההומניטריים הנלווים אליהם יכולים לפתור רק צעדים מדיניים. יש לנקוט צעדים אלה ביתר אינטנסיביות. הצהרה מאת פבריציו קרבוני, המנהל האזורי של הוועד הבינלאומי של הצלב האדום

הפגיעה בבריאות המנטלית וברווחה הנפשית-חברתית של מי שחיים החיים תחת סבב הלחימה האחרון היא אחת ההשלכות המשמעותיות ביותר של כל סבב חדש בסכסוך מזוין מתמשך זה. באזורי סכסוך, אחד מכל חמישה אנשים חווה בעיות נפשיות לאחר סיום הסכסוך.

במהלך 14 החודשים האחרונים, ומאז תום ההסלמה בת 10 הימים במאי 2021, אנשים משני צדי הגדר בעזה נותרו במתח וחוסר ודאות. נדמה שמשני עברי גדר המערכת יושבים בחדר המתנה גדול כלשהו, בין הסלמה להסלמה, עד להגעתה של הטרגדיה הבלתי נמנעת הבאה.

בשנה שעברה הייתי בתקופה זו בעזה. עמדתי ליד ערימת ההריסות שהיתה פעם הבית של ג’מאל ומשפחתו, לפני ההסלמה במאי 2021. הם עמדו אז, חסרי בית ומפוחדים, בפני עתיד לא ברור, ושמותיהם התווספו לאינספור חיים שנחרבו על ידי השלכות הכיבוש הצבאי הממושך ביותר בהיסטוריה המודרנית.

במהלך השנים, התשישות והתסכול פשוניכרו במיוחד בקרב הדור הצעיר יותר. התחושה העמוקה של חוסר תקווה והיעדר תוחלת ויכולת לצפות עתיד טוב יותר מדאיגה אותי מאוד, מכיוון שכולנו מסתמכים עליהם שיתווו מסלול טוב יותר. בהסחת תשומת הלב הבינלאומית לאוקראינה, במורשת המשתהה עדיין של מגיפת הקורונה, הלחצים של שינויי אקלים וההשלכות המתגלגלות של האינפלציה הגבוהה על יוקר המחיה היומיומי בקהילות – אנחנו עושים, קולקטיבית, מעט מאוד להקלת הנטל.

המשפט ההומניטרי הבינלאומי מספק מעקות בטיחות להשלכות המשפטיות וההומניטריות של סכסוך. אם כל הצדדים היו פועלים במסגרת המשפט ההומניטרי הבינלאומי, כולם היו יוצאים נשכרים. המטרה היא להבטיח שסבל האזרחים במהלך ההסלמה יצומצם למינימום. אנו ממשיכים לפעול עם כל הצדדים בנושא חשוב זה.

ה-ICRC מקדם את הפסקת האש בברכה, אבל גם אם תחזיק מעמד – ואני מקווה מאוד שכן – הצורך של אנשים בסיוע ותמיכה נותר בעינו. שמונה מכל עשרה אנשים בעזה כבר היו תלויים בסיוע הומניטרי כלשהו. סיוע ותמיכה אלו חשובים, וביכולתם לסייע למנוע קריסה מוחלטת בטווח הקצר. עם זאת, רק פתרונות פוליטיים יכולים להביא לשיפור בר קיימא.

אבקש להודות למתנדבי ארגון הסהר האדום הפלסטיני ומגן דוד אדום, אשר עמדו בחזית המענה לצרכים הומניטריים דחופים גם כאשר הם עצמם נפגעו מהאלימות. בפעולתנו לצד שותפינו, ארגוני ההצלה הלאומיים, אנו נותנים עדיפות עליונה להמשך הערכת הצרכים ההומניטריים הדחופים ביותר, לתמיכה בספקי שירותים חיוניים ולסיוע לנפגעים להתחיל בתהליך שיקום חייהם הקשה, הכמעט בלתי אפשרי עבור חלקם.

 

פרטי קשר למידע נוסף:

סוהייר זקוּת (עזה): szakkout@icrc.org  טל: +972 599 255 381

טלי שמיר (ת”א): tshamir@icrc.org  טל: +972 524 160 917

אימן טרבלסי (בירות): itrabelsi@icrc.org  טל: +961 3 138 353

ג’ייסון סטראסיאוזו (ג’נבה): jstraziuso@icrc.org  טל: +41 79 949 3512

עקבו אחרינו בפייסבוק ובטוויטר

ובקרו באתר שלנו   

 www.icrc.org