בחודש אפריל, ד"ר אלון בר מבית החולים קפלן, נשלח על ידי הצלב האדום הבינלאומי להכשרה המיועדת למנתחים ב- The Royal College of Surgeons of England.

"אני לא מתעסק כמעט באורטופדיה, פלסטיקה וכו'. התאמנו על קבלת החלטות רפואיות תחת תנאי לחץ. כרופא מנתח, במקרים כאלה מצופה ממך להיות יצירתי, עם ראש פתוח, ולדעת לעשות הכל גם אם זה לא מה שנמצא בתחום המומחיות שלך ביומיום. צריך לדעת לבצע כריתות של גפיים וכו', אבל גם להתעסק עם הריון ולידות. 85 אחוז מהקורס היה פרקטי ובהוראה וליווי צמוד. עבור רופא כירורג זה מאוד חשוב".

את ההכשרה העבירו אנשי רפואה שחלקם לקחו חלק במשלחות של הצלב האדום הבינלאומי בעולם באזורי סכסוך, ועל כן, הם בעלי ניסיון רב. ביחד עם מנתחים מהודו, שוויץ, לבנון וסוריה, במשך 5 ימים אינטרנסיביים, התאמנו הצוותים בתחומי הכירוrגיה, אורטופדיה, פלסטיקה וגניקולוגיה.

"אני חושב שזה הקורס הכי טוב שהיה לי בחיים, צריך לפרגן. טיפול באנשים באזורי אסון דורש שיתוף פעולה בין רופאים בעלי התמחויות שונים, רופאים מנתחים, פלסטיקה וכו'. אני מקווה ששיתוף הפעולה יימשך, גם כי ישראל היא מדינה ששולחת משלחות לאזורי אסון וגם כי תמיד ישנה אפשרות להתנדב למשלחת של הצלב האדום ולעזור להציל חיים".

The Royal College of Surgeons of England. @Alon Bar

מומחים צופים שהאזור שלנו יחווה רעידת אדמה חזרה בעתיד, עד כמה להערתך הצוותים הרפואיים מוכנים לזה?

"אני חושב שמבחינת הצוותים הרפואיים, אנחנו מוכנים ברמה טובה, אבל זה לא אומר שאין מה ללמוד. אין חכם כבעל ניסיון. המחנכים שלנו בקורס התנסו בדברים האלה ולמדנו מהם המון. אני מקווה שלא נצטרך ליישם את זה, אבל אם נצטרך, אני מקווה שנעשה את זה בצורה טובה".

מאז 2014 הצלב האדום הבינלאומי, בשיתוף מד"א ומשרד הבריאות הישראלי, ארגן מספר הכשרות שמטרתן היא לשפר את יכולות מערכת הבריאות הישראלית לפעול בתנאים קשים כמו במצבי אסון טבע כמו רעידת אדמה וכו'. בסך הכל 103 השתתפו עד כה; בניהם לרופאים, אחיות ופרמדיקים ממד"א, נציגי משרד הבריאות וצה"ל.

בחודש הבא, הצלב האדום הבינלאומי בשיתוף עם מד"א ומשרד הבריאות, יקיים הכשרה נוספת במסגרתה אחים ואחיות מכל בתי החולים בישראל יוכשרו לפעול אחרי רעידות אדמה בתנאי קיצון.