הצטרפו אלינו לדיון על הקשר בין משפט הומניטרי בינלאומי (IHL), טכנולוגיית סייבר וחלל. יישום המשפט ההומניטרי הבינלאומי על פעולות סייבר בהן משתמשים כאמצעי לוחמה במהלך קונפליקטים מזוינים, מציב אתגרים מתחום המשפט, המדיניות והפרקטיקה.

  הרשמה לאירוע בנושא IHL, סייבר וחלל

 שימו לב שיש להירשם גם בהרשמה הכללית לכנס

מטרת השולחן העגול היא לחזק חשיבה אסטרטגית לגבי "האתגרים הגדולים" בממשק שבין IHL ומרחב הסייבר. השנה יתמקד הדיון ב-IHL והיבטים של אבטחת סייבר של שימוש בחלל החיצון.

למרות שתחום החלל חיצון הוא תחום יחסית חדש לפעילות האנושית, טכנולוגיות חלל מתחזקות ומשפיעות על היבטים רבים של חיי היום יום שלנו, כמו חיזוי מזג אוויר ואסונות, רשתות תקשורת, מחקר מדעי, ניטור חקלאי, מוכנות צבאית ופעילויות אנושיות רבות אחרות. החיבור של פעילויות אלה לאלה על כדור הארץ מתרחש באמצעות חיבורי סייבר, בעיקר שידורי הלוויין באמצעות מרחב הסייבר.

השולחן העגול יעסוק בהיבטים המשפטיים של התלות ההדדית בין אבטחת סייבר וביטחון החלל. הוא יתמקד במגבלות שהמשפט ההומניטרי הבינלאומי עשוי להטיל על השימוש בטכנולוגיות של מרחב הסייבר, זכויותיהן של מדינות להגנה עצמית ולקונפליקט צבאי בחלל החיצון. מהי הפרשנות הניתנת למושגים המשפטיים הקיימים וכיצד הם מיושמים על מנת להתמודד בצורה הטובה ביותר עם האתגרים הללו? האם יש צורך בפיתוח נורמות חדשות?

מנחות:
קרן לוהנר, יועצת המשפטית וראש המחלקה המשפטית בוועד הבינלאומי של הצלב האדום בישראל ובשטחים הכבושים
דבורה האוסן-קוריאל, מרכז בלווטניק למחקר הבינתחומי הבין-לאומי, אוניברסיטת תל-אביב

דוברים:
ד"ר קובו מאצ'ק, אוניברסיטת אקסטר
פרופ' ריאה סירס, אוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון
רם לוי, מייסד ומנכ"ל קונפידס
לורן ג'יזל, יועץ משפטי, הוועד הבינלאומי של הצלב האדום, ז'נבה

לעמוד האירוע בפייסבוק: שולחן עגול בנושא משפט הומניטרי בינלאומי, סייבר וחלל

קראו עוד:

סייבר וחלל: מדוע חשוב לוועד הבינלאומי של הצלב האדום להיות מעורב בתחום?

שבוע הסייבר 2016: פאנל בנושא משפט הומניטרי בינלאומי וסייבר

משפט הומניטרי בינלאומי וחלל (אנגלית)