![philippines-samar-03-2015-02-20](https://blogs.icrc.org/ilot/wp-content/uploads/sites/91/2015/03/philippines-samar-03-2015-02-20-300x168.jpg)
מטרת התמיכה הניתנת על ידי ה-ICRC והצלב האדום הפיליפיני היא לעזור לאנשים בקהילות מוכות-הסכסוכים השייכות לרשות המקומית סן חוסה דה בואן שבפרובינציית סאמאר לשפר את פרנסתם ואת הפריון החקלאי הכולל שלהם. CC BY-NC-ND / ICRC / J. Edep
תושבים רבים בפרובינציית סאמאר נאבקים כדי להתמודד עם תוצאותיהם של סכסוכים מזוינים ממושכים, שהוחמרו מכוח סערות טייפון עזות שפגעו באזור הנחשל הזה במרכז הפיליפינים בשנים האחרונות.
מריטה דקוטאנאן, התלויה בשתילת אורז ותירס כדי להאכיל את משפחתה, מתקשה מאוד להתקיים. “לפעמים אין זה בטוח לעסוק בחקלאות בגלל קרבות ירי ספורדיים”, אמרה החקלאית בת ה-55 מהכפר קטאידונגן שבתחום הרשות המקומית סן חוסה דה בואן. “החיים נעשים קשים עוד יותר כאשר טייפון הולם בנו”.
בדצמבר 2014, סופות טייפון דוגמת הגופיט, שנודע בפיליפינים בשם רובי, הביאו עמן רוחות חזקו והמטירו גשמי זלעפות על סאמאר ועל פרובינציות אחרות במרכז הפיליפינים, תוך גרימת נזק לגידולים ולמקורות פרנסה אחרים.
בסאמאר, רובה המכריע של האוכלוסייה – יש האומרים לפחות 90 אחוזים – מעורב בחקלאות. אורז, ירקות ואגוזי קוקוס הם המוצרים העיקריים שמגדלים במחוז זה של מרכז הפיליפינים.
עוני ואי-ביטחון תזונתי דוחקים את התושבים לשולי החברה. במענה לצרכים אלה, סייעו הוועד הבינלאומי של הצלב האדום (ICRC) והצלב האדום הפיליפיני ל-388 משפחות בארבעה כפרים בתחום סן חוסה דה בואן – קאן-אפונטה, קטאידונגן, הגבאי וסן ניקולס – בינואר השנה. התושבים קיבלו זרעי ירקות, דשנים, כלים חקלאיים כגון ערכות ריסוס נישאות על גב ומצ’טות, ותמריצים במזומן.
“תכנית הסיוע נועדה לתמוך בפרנסת האנשים בקהילות אלה ולשפר את הפריון הכולל שלהם בחוות”, אמרה סבין גראלה, ראש משרד ה-ICRC בטקלובאן.
![philippines-samar-02-2015-02-20](https://blogs.icrc.org/ilot/wp-content/uploads/sites/91/2015/03/philippines-samar-02-2015-02-20-300x200.jpg)
מריטה דקוטאנאן, מוטבת הזכאית לזרעי ירקות ולכלי עבודה ידניים לחקלאות, נרשמת לקבלת הפריטים. CC BY-NC-ND / ICRC / J. Edep
לייצר יותר הכנסה
דקוטאנאן, שקיבלה זרעים של ירקות וכלי עבודה ידניים לחקלאות, אמרה כי הסיוע יעזור למשפחתה לעמוד שוב על הרגליים: “חיינו ישתפרו וישובו להיות נורמליים בזכות זה שנוכל לייצר יותר הכנסה”. בינתיים, מקבלת דקוטאנאן תמיכה כספית מ ה-ICRC כדי שתוכל לבקר באופן סדיר את אחיה העצור בכלא המחוזי של קטבאלוגן על רקע הסכסוך המזוין.
מרסיאנו בבאטיו, בן 70, תושב הכפר קאן-אפונטה, קיבל תמריץ במזומן שישמש אותו לרכישת חזירים. הוא הסביר שגידול חיות משק יסלול לו את הדרך להכנסה גבוהה יותר, וכך יתאפשר לו לעזור לצעיר בניו לסיים את בית הספר. “הסיוע הזה כל כך עוזר”, אמר מרסיאנו.
הפרויקטים של ה-ICRC בקהילות אלה, שנועדו לשפר מקורות פרנסה, מבוססים על גישה קהילתית השתתפותית. המוטבים מעורבים בזיהוי ובתכנון הסיוע ומוצבים בלב תהליך קבלת ההחלטות.
“החקלאים נשאלו באלו פעילויות הם רוצים לעסוק – כגון גידול חזירים או שתילת ירקות – ולמשאבים הנחוצים להם, והתבקשו להציע רעיונות לגבי האופן שבו ניתן לקיים את המשאבים או הכלים שלהם לאורך זמן”, הסביר מרקוס בולידו, אגרונום של ה-ICRC.
סימנים לעמידות
למרות שרבים ממקורות הפרנסה והנכסים שלהם נהרסו בדצמבר אשתקד, גילו התושבים עמידות, והם עודם חשים מסוגלים להשיב לעצמם את היכולת לספק בעצמם את צרכיהם.
מרלינה פסימוס, בת 47, עוד תושבת של הכפר קאן-אפונטה, אמרה שאיכות הזרעים והכלים החקלאיים הידניים שהיא ובעלה קיבלו תאפשר להם להתחיל מחדש לאחר שהטייפון הגופיט הרס את כל גידוליהם והסב נזק לביתם.
“הרווחים מקציר הירקות ישמשו בסופו של דבר לבנייתו מחדש של ביתנו שניזוק חלקית”, אמרה מרלינה. “נעבוד קשה כדי להתגבר על
האתגר”.
![philippines-samar-01-2015-02-20](https://blogs.icrc.org/ilot/wp-content/uploads/sites/91/2015/03/philippines-samar-01-2015-02-20-300x200.jpg)
סך של 388 משפחות ברשות המקומית סן חוסה דה בואן שבפרובינציית סאמאר קיבלו מה-ICRC ומהצלב האדום הפיליפיני זרעים איכותיים, דשנים איכותיים וכלים חקלאיים איכותיים כגון ערכות ריסוס נישאות על גב ומצ’טות, כמו גם תמריצים במזומן. CC BY-NC-ND / ICRC / J. Edep
מלבד מתן תמיכה בפרנסה לקהילות בחלקים שונים של הפיליפינים, ה-ICRC, ארגון הומניטרי ניטרלי ובלתי תלוי שהמנדט שלו הוא להגן על קרבנות סכסוכים מזוינים ומצבי אלימות אחרים ולסייע בידם, מבקר גם עצירים ומקדם ציות למשפט ההומניטרי הבינלאומי.
ה-ICRC פועל בפיליפינים כבר יותר מ-60 שנים, ומקיים שם נוכחות קבועה מאז 1982. יש לו משרדים במנילה, וויסאיאס (באקולוד, קטארמן, מאראבוט וטאקלובן) ומינדאנאו (ביסליג, קוטאבאטו, דבאו וזמבואנגה).
![philippines-samar-04-2015-02-20](https://blogs.icrc.org/ilot/wp-content/uploads/sites/91/2015/03/philippines-samar-04-2015-02-20-211x300.jpg)
זרעי ירקות וכלים חקלאיים שנתרמו על ידי ה-ICRC והצלב האדום הפיליפיני יעזרו לחקלאית מריטה דקוטאנאן ולמשפחתה לייצר יותר הכנסה ולשפר את תנאי המחיה שלהם. CC BY-NC-ND / ICRC / J. Edep