הפגזות חוזרות ונושנות הורסות את תשתית המים הפגיעה של עזה, ומותם של מספר טכנאי מים של הרשות המקומית מדגיש את הסכנה שעִמה הם מתמודדים בעת ביצוע עבודות תחזוקה חיוניות.

"מאות אלפי אנשים בעזה כעת ללא מים. בתוך מספר ימים עלולה אוכלוסיית הרצועה כולה לעמוד בפני מחסור נואש במים," לדברי ז'אק דה מאיו, ראש משלחת ה-ICRC בישראל ובשטחים הכבושים.

גם שירותי אספקת מים וחשמל נפגעו כתוצאה מפעילות הלחימה הנוכחית. אם זו לא תיפַּסק, השאלה לא תהיה האם אלא מתי תמצא עצמה האוכלוסייה, הנצורה כבר ממילא, מתמודדת עם משבר מים חריף," הוסיף.

בתי חולים, מחנות פליטים, בתי ספר ובתי מגורים זקוקים כולם למים וחשמל על מנת לתפקד, אך התקפות הימים האחרונים הוציאו את מערכות המים  והחשמל מכלל פעולה. כאילו לא די בכך, הלחימה המתעצמת מונעת מטכנאים לבצע תיקונים חיוניים. בעקבות מותם  בימים האחרונים של מספר טכנאי מים של הרשות המקומית, השהתה ספקית שירותי המים בעזה את כל פעולות השטח שלה עד שניתן יהיה להבטיח את בטחון עובדיה.

כתוצאה מכך, מאות אלפי אנשים נוספים יגלו בקרוב שאין בברזים מים.

"מערכת המים בעזה מידרדרת מזה שנים, וההתקפות האחרונות היו בבחינת הקש ששבר את גב הגמל. מים בטוחים לשתייה הולכים והופכים למחזה נדיר ברצועה, בדיוק כשהקיץ בשיאו. המים מזדהמים והביוב עולה על גדותיו, ואלה מביאים עִמם סיכון חמור של מפגעים לבריאות הציבור," אמר מומחה המים והתברואה של ה- ICRC, גיוֹם פִּיֵיראוּמְבֶּר. " בימים האחרונים סייעו צוותי ה-ICRC  לרשויות לבצע תיקוני חירום חיוניים בתשתיות מים ותברואה בעזה, ושיפרו את המצב עבור  למעלה מ-90,000  איש, אך נדרשת פעילות נחרצת בדחיפוּת."

על פי המשפט ההומניטרי הבינלאומי, על הצדדים לסכסוך להבחין בין מטרות צבאיות לאובייקטים אזרחיים, ובין לוחמים לאזרחים. יתר על כן, על הצדדים להקפיד כל העת לחוס על אזרחים ואובייקטים אזרחיים,  ולהגן עליהם מפני סכנות פעולות צבאיות, לרבות הגנה על טכנאי מים, ותשתיות מים וחשמל.