גל האלימות האחרון בעיראק, במיוחד בעיר מוסול, הגביר ביתר שאת את הצורך בסיוע הומניטרי כתוצאה מן הלחימה המתנהלת שם מאז דצמבר. מאות אלפי בני אדם ברחו ממוסול בחיפוש אחר ביטחון. ה -ICRC פועל כדי לסייע לאנשים במוסול ובמקומות אחרים, ופונה לכול הצדדים לסכסוך לכבד במלואם את הכללים והעקרונות של המשפט ההומניטרי הבינלאומי.
“אנחנו מודאגים ביותר מהשפעות הלחימה המתמשכת על האזרחים”, אומר פטריק יוסף, ראש משלחת ה-ICRC בעיראק. “אנחנו קוראים לכול הצדדים לסכסוך לחסוך מן האזרחים את השפעות הלחימה. אין לתקוף אזרחים, ויש לאפשר להם לנוע בחופשיות לאזורים בטוחים יותר. אין לתקוף מבנים אזרחיים כמו בתי מגורים, בתי חולים, בתי ספר או מקומות תפילה”.
המשפט ההומניטרי הבינלאומי (IHL) קובע בבירור שיש לאסוף ולכבד את גופות המתים, בלי קשר לצד שאליו הן שייכות, ולנהוג בהן בכבוד. יש להתייחס באנושיות, בכול מצב, לאנשים המוחזקים במעצר או נתונים בדרך אחרת בידיו של צד כלשהו מן הצדדים לסכסוך.
מוסול סובלת גם ממחסור בחשמל ובציוד לייצור חשמל. למרות שעלה בידי בתי חולים לטפל בכמות גדולה של פצועים, כמה מהם הפסיקו לתפקד לחלוטין או פועלים בקיבולת מצומצמת. סגל ה-ICRC עסק לאחרונה במתן מענה לצרכי העקורים וכבר חילק חבילות מזון לחודש ימים ועוד פריטי סיוע ליותר מ-10,000 אנשים שנעקרו מבתיהם בזומאר ובאל-קוש, צפונית למוסול.
“אנחנו קוראים לכול הצדדים לסכסוך להבטיח ששירותי הרפואה יוכלו להמשיך בביצוע משימותיהם”, אמר מר יוסף. “כול פצוע או חולה חייב לקבל טיפול. יש להגן על אנשי סגל רפואי ומתקנים רפואיים ולכבדם”.
אנשי ה-ICRC בכירכוכ, דהוכ, ארביל ובגדד עוקבים מקרוב אחר המצב. עוד מזון ופריטי סיוע אחרים יסופקו בימים הקרובים. ה-ICRC פונה לכול הצדדים המעורבים בלחימה, כמו גם לזקני שבטים וקהילות ולרשויות אחרות, להקל על גישתו לאזורים שבהם אנשים זקוקים לעזרתו.