4.7.2013, ז’נווה/ירושלים (ICRC) – נשיא הוועד הבינלאומי של הצלב האדום, מר פֵּטר מאוּרֵר, אומר כי דרוש דיאלוג מהותי יותר עם ישראל, לשיפור חייהם של פלסטינים הסובלים מהשלכות עשרות שנות כיבוש.

בדבריו בתום ביקור בן ארבעה ימים בישראל ובשטחים הכבושים, ביקורו הראשון באזור מאז מונה לתפקידו לפני שנה, אמר מר מאורר כי חשוב להגיע לאיזון מחודש בין שיקולי בטחון לשיקולים הומניטריים.

“זיהוי הצעדים הנחוצים לשיקום ושיפור תנאי החיים של הפלסטינים מהווה סוגיה קריטית אותה יש לשקול,” אמר נשיא ה-ICRC. במהלך ביקורו ביקר מר מאורר בעזה, פגש משפחות של אסירים המוחזקים בבתי סוהר ישראליים וראה כיצד גדר ההפרדה מבודדת כפרים פלסטיניים. מאורר אף ביקר גם בתחנת מגן דוד אדום בשדרות שם נפגש עם הנהלת מד”א והעובדים המקומיים וכן במתקן הדרכה רפואית במרכז מסר בבית חולים שיבא תל השומר.

מר מאורר אף נפגש עם מדינאים בכירים, לרבות נשיא מדינת ישראל שמעון פרס, ראש הממשלה בנימין נתניהו, ראש הממשלה הפלסטינית ראמי חמדאללה וראש ממשלת החמאס בעזה איסמעיל הנייה.

הפגישות היו כנות ומועילות, אמר מר מאורר. ואולם, הוא הוסיף כי אחרי 46 שנות הכיבוש על ידי ישראל הגיע הזמן לפתח עם ממשלתה דיון משמעותי על ההשלכות ההרסניות של קווי מדיניות כיבוש מסוימים.

“חיוני הדבר שייתאפשר ל-ICRC לנהל דיאלוג אמיתי בכל דרג,” אמר מר מאורר. “רק אז אפשר יהיה לשקול כראוי שיקולי בטחון לגיטימיים כנגד ההשלכות העמוקות של הכיבוש על האוכלוסייה הפלסטינית”.

” בעינו נותר חשש ה-ICRC לנוכח ההשלכות ההומניטריות, על האוכלוסייה הפלסטינית, של קווי מדיניות והחלטות מסוימים, כגון תוואי גדר ההפרדה והקמת התנחלויות, אשר אינם עולים בקנה אחד עם מחויבויות ישראל על פי המשפט ההומניטרי הבינלאומי,” הוסיף.

“אנו משוכנעים כי הגבּרת העמידה בדרישות המשפט ההומניטרי הבינלאומי תפחית במידה ניכרת את הסבל האנושי בשני הצדדים,” אמר מר מאורר. “יהיה זה הן לטובת הפלסטינים והן לטובת הישראלים, והדבר אף יסלול את הדרך לפתרון של שלום בסכסוך ביניהם”.