با وجود اینکه کاهش قابل ملاحظه ای در جنگ رونما گردیده است، افغانستان هنوز هم درگیر مشکلات بزرگ بشری در نتیجه ای دهه ها منازعه است. نیاز های بشری چند وجهی اند، با عوامل اقتصادی و آفات طبیعی که با تغیرات اقلیمی تشدید میشوند. این کشور به راه حل های دراز مدت نیاز دارد تا به چالش های پیچیده رسیدگی شده و رنج و آلام میلیون ها تن کاهش یابد.
در عقب این ارقام داستان های انعطاف پذیری انسان ها در برابر ناملایمات طاقت فرسا وجود دارد. ما تصاویری را گرد آورده ایم که مشکلات پیچیده سفر یک ساله افغانستان را به تصویر میکشد و برخی از داستان های شجاعت و امید را در میان سختی ها و مشکلات برجسته میسازد.
ماریا در اوایل سال ۲۰۲۳ در اثر یک زلزله در واخان بدخشان یک پای خود را از دست داد. او بعد از طی نمودن ۲۰۰ کیلومتر به مرکز بازتوانی فزیکی ما در فیض آباد آمد تا برایش پای مصنوعی نصب گردد. او با خوشحالی میگوید، ”خوشحال استم که دوباره راه رفته میتوانم؛ حال به مکتب رفته و با اطفال دیگر بازی کرده میتوانم. “ماریا یکی از هزاران مریضی است که در هفت مرکز بازتوانی فزیکی آی سی آر سی در سراسر کشور با آنها کمک صورت میگیرد.
سید جواد ۵۶ ساله با فرارسیدن زمستان با واقعیت ترسناک روبرو میگردد. با عاید محدود که بدست میاورد، سید جواد برای تامین غذای خانواده شش نفره اش با مشکل مواجه است. حال در مورد مصارف اضافی برای گرم نگهداشتن خانه در هوای سرد نگران است و از جامعه بین المللی خواهان حمایت است.
بازار کار افغانستان برای پاسخگویی به تقاضای رو به افزایش افراد بیکار تحت فشار زیاد قرار دارد. در شهر های افغانستان، کارگران روزمزد برای یافتن کار از صبح تا شام انتظار میکشند. کمبود فرصت های کار منجر به کاهش توانایی خانواده ها برای خریداری گردیده است. در نتیجه، تامین نیاز های اولیه از جمله غذا و دیگر مصارف اجتناب ناپذیر خانواده ها به طور فزاینده دشوار است.
شهر های افغانستان به علت افزایش نفوس و تقاضای آب پاک آشامیدنی با بحران شدید آب مواجه اند. این بحران از تاثیرات تغیرات اقلیمی، ساختار های ناکافی و مشکلات اداری ناشی گردیده است. دسترسی محدود به آب پاک عواید خانواده ها را متاثر ساخته و همچنان منجر به مشکلات صحی میگردد و خطرات امراض ناشی از آب غیر صحی به اندازه قابل ملاحظه ای افزایش یافته است. گلاب الدین، نماینده ناحیه ۷ شهر کابل میگوید، ”هر چهار روز یک بار از این نل آب میگیریم که برای ۱۵ خانواده آب تهیه میکند. این کافی نیست. مردم برای پر کردن سطل ها مدت ۱۴ ساعت انتظار میکشند. “
به تاریخ ۷ اکتوبر ۲۰۲۳، سه زلزله ۶،۳ ریشتری ولایت هرات در غرب افغانستان را لرزاند که چندین پس لرزه نیز به دنبال داشت. در اثر این زلزله در حدود ۱۴۰۰ تن کشته، بیش از ۲۰۰۰ تن مجروح، تعداد زیاد خانه ها تخریب و بیش از ۱۱۰۰۰۰ تن به کمک های بشری نیاز دارند. جهت پاسخگویی به این تراژیدی، ما از روز اول واقعه مذکور از جمعیت هلال احمر افغانی و مقامات خدمات محلی حمایت نموده ایم تا با مردم کمک صورت گیرد.
از ماه نوامبر ۲۰۲۳ به اینسو، در حدود ۱،۳ میلیون مهاجر بدون اسناد افغان از پاکستان آغاز به عودت نموده اند. آی سی آر سی فقط جنبه های بشری این وضعیت را مورد ارزیابی قرار میدهد. تا حال، ما به جمعیت هلال احمر افغانی کمک مالی فراهم نموده ایم تا به نیاز های عاجل صحی هزاران افغان عودت کننده از طریق تیم های سیار صحی که در نقاط سرحدی مستقر شده اند به صورت فعالانه رسیدگی شود.
قبل از فرارسیدن زمستان که مشکلات بیشتر همراه دارد، آی سی آر سی بسته های زمستانی را در ۲۰ زندان در سراسر کشور برای زندانیان توزیع نموده است. در جریان این کمک ها هزاران بسته کمک ها حاوی کمپل، پتو، شال های زنانه و جورات توزیع گردیده است.
ما به حمایت از ۴۶ کلینیک صحی و یک شفاخانه ناحیوی جمعیت هلال احمر افغانی همچنان ادامه داده ایم. در سال ۲۰۲۳، ما هفت کلینیک جمعیت هلال احمر افغانی و دو کلینیک وزارت صحت عامه را جهت بهبود وضعیت و دسترسی بهتر مریضان به مراقبت های صحی بازسازی نموده ایم. این کلینیک ها سالانه به بیش از یک میلیون تن بیشتر در مناطق روستایی خدمات مراقبت های صحی را فراهم میکنند. این کلینیک ها مراقبت های وقایوی مانند تطبیق واکسین به اطفال و مادران باردار و تداوی امراض در مراحل اولیه را فراهم میکنند.
دسترسی به مراقبت های صحی هنوز هم نگرانی عمده مردم افغانستان است. ما به بهبود سیستم مراقبت های صحی در کشور متعهد استیم. مساعی ما شامل یک سلسله پروگرام های حیاتی از جمله خدمات بازتوانی فزیکی، آموزش کمک های اولیه، تهیه وسایل طبی، فراهم سازی خدمات اضطراری در صورت تلفات زیاد، مراقبت های صحی در زندان ها و حمایت از مراقبت های صحی اولیه است. ما زیرساخت های شفاخانه ها را بازسازی کردیم تا شرایط کاری پایدار و بهتر مانند دسترسی به آب پاک آشامیدنی، سیستم مرکز گرمی و انرژی برق را تامین نماییم.
مشکلات دسترسی به آب پاک آشامیدنی با افزایش تأثیرات تغییرات اقلیمی شدت مییابند. آی سی آر سی کمک میکند تا آب آوردن از فواصل دور و صف های طولانی برای بدست آوردن آن کاهش یافته و از شیوع امراض جلوگیری صورت گیرد. در سال ۲۰۲۳، این پروگرام برای ۳۸۰۰۰۰ تن در مناطق روستایی و ۴۰۰۰۰۰ تن در ساحات شهری آب پاک آشامیدنی را فراهم نموده است.
آی سی آر سی به همکاری جمعیت هلال احمر افغانی از طریق فعالیت های کار در برابر پول نقد از مردم حمایت میکند که بدینگونه برای ۲۵۰۰ خانواده فرصت های عایداتی مهیا شده است. علاوه بر بدست آوردن عاید، پروژه های کار در برابر پول نقد به مردم کمک میکند تا با اعمار دیوار های استنادی از زمین های شان در برابر سیلاب های موسمی نگهداری صورت گیرد. در سال ۲۰۲۳، ۳۰۰ خانواده دهاقین در عرصه شیوه های بهتر و مدیریت منابع آموزش های ارتقای ظرفیت دیده اند. علاوه بر آن، ۱۰۵۰۰ خانواده آسیب پذیر جهت تامین نیاز های اولیه شان کمک های نقدی بدست آورده اند.
بازتوانی فزیکی افراد دارای معلولیت اولین اقدام جهت ادغام مجدد آنها در اجتماع است. با در نظرداشت این نکته، آی سی آر سی سعی میکند تا حقوق و دسترسی به تعلیم، کاریابی، قرضه های کوچک، آموزش های حرفوی و فعالیت های ورزشی آنها تامین گردد. آی سی آر سی یک مرکز ۶۰ بستر بازتوانی فزیکی را در شهر لشکرگاه اعمار نمود تا خدمات خود را به افراد دارای معلولیت افزایش دهد. در جریان ماه های جنوری الی اکتوبر ۲۰۲۳، ما با بیش از ۱۷۰۰۰۰ تن افراد دارای معلولیت در هفت مرکز بازتوانی خود در سراسر کشور کمک نموده ایم.