گل حضرت، کارگر روزمزد در کابل افغانستان به ندرت روز های خوب را تجربه میکند. اما در چند ماه اخیر، وضعیت سخت تر شده است چون به مشکل میتواند خانواده هفت نفری خود را حمایت کند. این مرد ۴۳ ساله که در کنار سرک در کراچی دستی خود نشسته میگوید که روزانه ۱۰۰ تا ۱۵۰ افغانی بدست میاورد و نمیتواند نیاز های اولیه خانواده خود را تامین کند. به اساس ارقام که توسط پروگرام غذایی جهان نشر شده است، قیمت اوسط غذای ماهانه در افغانستان ۶۳۰۰ افغانی است. او میگوید، ”اعضای خانواده ام مکررا شبانه با معده خالی به بستر میروند چون نمیتوانم برای شان غذا تامین کنم. “
نه چندان دورتر از او، سید علی خان ۶۱ ساله نشسته؛ او پینه دوزی میکند. او میگوید، ”روزانه ۱۰۰ افغانی بدست میاورم. در روز های گرم و سرد اینجا می نشینم تا بتوانم خانواده ام را تغذیه نمایم. اما بیشتر روزها پول کافی برای خریداری غذا بدست آورده نمیتوانم. “
نگرانی و بلاتکلیفی در چهره های حضرت و خان نشان دهنده بحران شدید اقتصادی است که مردم این کشور در حال حاضر به علت تاثیرات چند جانبه سال ها خشکسالی، آفات طبیعی مانند سیلاب ها و زلزله ها، تعلیق کمک های مالی توسط اعانه دهندگان بین المللی و تحریم های وضع شده بر بانک ها با آن روبرو اند. در حالی که بعد از ماه اگست ۲۰۲۱ کاهش قابل ملاحظه یی در جنگ ها دیده میشود و قیمت مواد غذایی اساسی به مقایسه سال ۲۰۲۲ کاهش یافته است اقتصاد این کشور شاهد رکود ۲۵٪ در طی دو سال اخیر بوده است.
تعداد روز افزون مردم مانند حضرت کار نمی یابند که به نوبه خود توانایی خرید آنها را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد. به اساس ارقام بانک جهانی، از هر دو نفر در افغانستان یک تن در حال حاضر در فقر زندگی میکند و ۱۵ میلیون تن در کشور مصوونیت غذایی ندارند.
به اساس راپور اخیر موسسه نجات اطفال (Save the Children) از هر پنج خانواده افغان، یک خانواده اطفال خود را به کار میفرستند چون منابع مالی آنها کاهش یافته است. تقریبا یک میلیون طفل کار میکنند و سرپرستی بیشتر این خانواده ها به عهده زنان است که در حال حاضر برای شان کار کردن دشوار است.
ناظم بخش امنیت اقتصادی آی سی آر سی، اورسلا کیالی میگوید، ”کمیته بین المللی صلیب سرخ (آی سی آر سی) مشکلات اقتصادی در کشور را درک میکند و میداند که بیش از نیم از جمعیت این کشور به کمک های بشری نیاز مبرم دارند. ما تلاش نموده ایم اطمینان حاصل کنیم که خانواده ها و مردم متاثر شده از منازعات یا خشونت های مسلحانه میتوانند نیازهای اساسی خود را تامین کنند و امرار معاش پایدار را حفظ یا احیا نمایند.
کیالی توضیح می دهد که آی سی آر سی جهت حمایت از مردم با عملی کردن پروژه های کار در برابر پول نقد برای احیای وسایل معیشت آنها و در عین حال محافظت از زمین هایشان در برابر فرسایش و ایجاد سیستم پایدار آبیاری شیوه های فعالانه یی را اتخاذ نموده است. در نیمه نخست سال ۲۰۲۳، آی سی آر سی با ۹۳۳ خانواده (۷۴۵۵ تن) کمک نموده است تا از طریق پروژه های کار در برابر پول نقد در ولسوالی های گلستان، نادر شاه کوت، حصارک و نوزاد ولایات فراه، خوست، پنجشیر و هلمند عاید داشته باشند. علاوتا، ما از ۲۸۰۰ دهقان از طریق کمک های نقدی برای فعالیت های کشت و زرع و آموزش شیوه های موثر در سال ۲۰۲۳ حمایت نموده ایم.
آی سی آر سی همچنان در حال حاضر پروژه هایی مانند ساخت بند آب، دیوار های استنادی و ترمیم کانال های آبیاری را در ولایات کندهار، هرات، بغلان و بلخ راه اندازی نموده است؛ که بدینگونه فرصت های شغلی را برای بیش ۳۰۰۰ نفر دیگر فراهم نموده است.
مساعی آی سی آر سی برای حمایت از زندگی و احیای معیشت تفاوتی را برای برای مردم قریه های مقبل و زنی خیل ولایت شرقی خوست ایجاد کرده است. این پروژه یک منبع عاید کوتاه مدت برای مردم بوده و زمین های زراعتی منابع دراز مدت درآمد و غذا خواهند بود.
عبدالرحمن، یک تن از متنفذین میگوید، ”ما خوشحال استیم که امسال ۱۲۰۰۰ تن از مزایای این پروژه ها مستفید شده اند چون در دو دهه گذشته اینجا هیچ کار انکشافی صورت نگرفته بود. زمین های ما آبیاری خواهند شد و ما منبع درآمد خواهیم داشت. ما خواهان اجرای پروژه های بیشتری استیم چون بیشتر مردم ما از فقر رنج میبرند. “